Originele domeinextensies voor fotografen

Redactie DIGIFO... 1067 0
Ben je serieus bezig met fotografie, dan heb je waarschijnlijk een eigen website, of ben je van plan er een te maken. Een domein met .com- of .nl-extensie ligt voor de hand, maar je kunt tegenwoordig ook diverse fotografiegerelateerde domeinextensies registeren.

Sinds enkele jaren zijn er steeds meer gTLD's beschikbaar. Dit zijn generieke 'top level domains', ofwel extensies die niet aan bijvoorbeeld een land gebonden zijn. Bekende voorbeelden zijn .com, .info en .net, maar tegenwoordig heb je veel meer keus.

Ben je op zoek naar een originele domeinnaam voor je fotografiewebsite, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een adres dat eindigt op .photo, .photography, .pics, .photos of .pictures.

Gezien dit relatief nieuwe domeinextensies zijn, is de kans bovendien groter dat je gewenste domeinnaam nog beschikbaar is. Het registeren van zo'n domein is iets duurder dan een 'gewoon' .nl- of .com-adres, maar kost je ook niet de hoofdprijs.

Bij bNamed.net kun je terecht voor al deze domeinextensies. Een .photo-adres kost je 41,14 euro per jaar. De andere opties zijn met 29,65 euro per jaar iets goedkoper.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie