Open Call Rotterdam Photo

Open Call Rotterdam Photo: op zoek naar fotografische ontwikkelingen buiten de gebaande paden

Redactie DIGIFO... 630 0
In scheepscontainers op het Deliplein wordt van 8 tot en met 11 februari 2018 - tijdens de Art Rotterdam Week - Rotterdam Photo georganiseerd. Naast gecureerde fototentoonstellingen toont Rotterdam Photo werken die geselecteerd zijn am - In scheepscontainers op het Deliplein wordt van 8 tot en met 11 februari middels een open call rondom het thema FAKE | TRUTH op het Deliplein.

De aanmeldingen voor de open call van Rotterdam Photo 2018 zijn gesloten. De organisatie is verrast door de verschillende interpretaties op het thema FAKE | TRUTH. Bijzonder waren de vele aanmeldingen uit het buitenland, een toename ten opzichte van vorig jaar. De diversiteit van de verschillende inzendingen reflecteren de trend dat het medium fotografie democratischer en toegankelijker wordt. Er wordt vrijelijk geëxperimenteerd met verschillende toepassingen en technieken. Daarbij komt ook dat de begrippen 'kunstfotografie' en 'documentaire' steeds minder rigide worden geïnterpreteerd en dat juichen wij toe. 

Open Call

Rotterdam Photo kiest bewust voor een 'open call’ omdat de organisatie niet bij voorbaat een selectie op het thema wilt presenteren. We zijn op zoek naar ontwikkelingen die zich juist buiten de gebaande paden van het fotografisch establishment bevinden. Zonder

het principiële onderscheid te maken tussen getrainde professional, zelfopgeleide amateurfotograaf of getalenteerde student, laat het festival zich verrassen door de breedheid het fotografisch spectrum. Hiermee biedt de organisatie kansen om iedere fotograaf- en diens werk-  op toegankelijke wijze te presenteren tijdens Art Rotterdam Week. Op dit moment heeft de organisatie een nieuwe open call gelanceerd voor de buitenexpositie van Rotterdam Photo genaamd Singles. 

Photo Talks

Over de huidige staat van fotografie en het thema FAKE | TRUTH wordt dieper ingegaan tijdens de Rotterdam Photo Talks op zaterdag 10 februari. De Talks worden georganiseerd in samenwerking met het Nederlands Fotomuseum en is een avond voor fotoliefhebbers en professionals, op zoek naar perspectieven die een nieuw licht werpen op onze hedendaagse beeldmaatschappij. Het programma zal verschillende aspecten van de visuele cultuur onderzoeken en de rol van fotografie daarin, via keynotes, Q & A's en presentaties. Deze aankomende editie draait om het waarheidsgehalte van fotografie. Een onderwerp dat fotografie sinds haar uitvinding in 1839 heeft beziggehouden. De kaartverkoop start op 1 januari.

Rotterdam Photo

Rotterdam Photo presenteert nationaal en internationaal fotografietalent aan een zo breed mogelijk publiek tijdens de jaarlijkse Art Rotterdam Week. Vier dagen lang is het Deliplein het decor van het fotofestival voor werk van aanstormende en gevestigde makers zoals Ken Kitano, Thomas Wrede en Xavier Delory. Samen met tentoonstellingen in het Nederlands Fotomuseum en Haute Photographie vormt Rotterdam Photo een ‘fotografiedriehoek’ op de Kop van Zuid. 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie