Rotterdam Photo festival

Open Call: Rotterdam Photo 2019

Christel de Wolff 601 0
Rotterdam Photo roept onafhankelijke fotografen en beeld-collectieven op werk in te sturen dat zij tijdens Art Rotterdam Week 2019 aan een divers publiek kunnen tonen.

Het Deliplein op Katendrecht transformeert van 7 t/m 10 februari 2019 in een gratis toegankelijk containerdorp dat vier dagen lang fotografie ademt, omlijst door muzikale performances en foodtrucks. Met de geselecteerde beeldmakers, eigen tentoonstellingen en Rotterdam Photo Talks dat op 9 februari plaatsvindt, presenteert Rotterdam Photo een hedendaags en onafhankelijk beeld van fotografie.

Thema Rotterdam Photo 2019: City Limits

Het thema van Rotterdam Photo 2019 is City Limits. Al sinds de begintijd van de fotografie zijn beeldmakers gefascineerd door de constante verandering van het stadsleven. De stad is voor hen een theater en een observatiepost, maar ook platform voor artistieke creatie en maatschappijkritiek. De transformatie van het huidige urbane netwerk geeft fotografen de ruimte om verschillende stedelijke ontwikkelingen inzichtelijk te maken. Rotterdam Photo  nodigt in 2019 beeldmakers uit om tijdens het festival werk te presenteren dat de velefacetten van het moderne stadsleven belicht. Daarmee wil het de rekbaarheid en grenzen van zowel de stad als het fotografisch medium verkennen. Dit jaar heeft Rotterdam Photo fotograaf Otto Snoek uitgenodigd als gastcurator.

Aanmelden vóór 1 december 2018 

Talentvolle fotografen, kunststudenten en onafhankelijke foto-collectieven kunnen zich tot 1 december 2018 aanmelden via de website van Rotterdam Photo. Uit alle aanmeldingen zal de selectiecommissie, bestaande uit Otto Snoek (fotograaf en gastcurator 2019), Erik Vroons (hoofdredacteur Gup Magazine), George Knegtel (curator) en Marcel Kollen (directeur Rotterdam Photo), beeldmakers selecteren om te exposeren tijdens RotterdamPhoto. Zij krijgen een scheepscontainer toegewezen die beschikbaar wordt gesteld tegen een non-profit tarief. We willen hiermee onafhankelijke fotografen een kans bieden werk te tonen tijdens de levendige Art Rotterdam Week.

Over Rotterdam Photo

Rotterdam Photo presenteert nationaal en internationaal fotografietalent aan een zo breed mogelijk publiek tijdens de jaarlijkse Art Rotterdam Week. Vier dagen lang is het Deliplein in de Rotterdamse wijk Katendrecht het decor voor werk van aanstormende en gevestigde makers. Samen met het Nederlands Fotomuseum en Haute Photographie vormt Rotterdam Photo daarmee de ‘fotografie-driehoek’ op de Kop van Zuid.

Meer informatie over Rotterdam Photo, de openingstijden en hoe je kunt meedoen aan de Open Call vind je op de website van Rotterdam Photo

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel