De toekomst oogt slimmer

Ook Topaz krijgt AI functies voor bewerking

Siem van Woerkom 537 0
Na Luminar is het nu tijd voor Topaz om Deep learning technologie te krijgen met hun nieuwste grote update.

Grote update

Topaz Labs heeft vandaag een belangrijke nieuw toevoeging uitgebracht voor Topaz Studio; Adjust AI. Deze nieuwe applicatie is beschikbaar als zelfstandige software, evenals een plug-in voor Adobe Photoshop, Adobe Lightroom en Topaz Studio.

Na maanden van training en testen maakt Adjust AI gebruik van machine learning om gewone foto's te analyseren en te transformeren in levendige, scherpe beelden die normaal gesproken tijdrovende handmatige aanpassingen zouden vereisen. Adjust AI is de snelste manier om ultieme helderheid, detail, contrast en een opvallende look te bereiken met minimale moeite.

Wat kan je er precies mee?

Er zijn behoorlijk wat functies aanwezig in de nieuwe add-on. Zo heb je twee door AI gevoede modi (standaard- en HDR-stijlknoppen in het rechterpaneel) om kleuren, schaduwen, details en meer automatisch weer te geven om foto's zo levendig mogelijk te maken. Geavanceerd herstel van schaduwen en highlights (meer dan puur Camera Raw) is ook mogelijk. Verder zijn er wat kleinere aanpassingen aanwezig:

 

  • Nieuw: Topaz Clarity, om middentonen en algehele contrasten zonder halo's of ruis te manipuleren, en dit allemaal met behoud van een natuurlijk gevoel en tonaliteit in uw beeld.
  • Verplaats de schuifregelaars van Topaz Detail om onafhankelijk kleine, middelgrote en grote details in de schaduwen en hooglichten van uw afbeelding aan te passen.
  • Pas nieuwe en moderne presets toe voor veelzijdige effecten.
  • Maak en bewaar aangepaste presets voor een snellere workflow.

 

Statement Adjust AI

Adjust AI is geschikt voor professionals en liefhebbers. Gebruikers kunnen de uitvoer van de AI gebruiken om de workflow te versnellen en profiteren van een reeks nieuwe, moderne presets. Adjust AI omvat ook de mogelijkheid om uw eigen variaties aan te maken en op te slaan, zodat u op maat gemaakte presets kunt maken. Een beetje zoals de presets binnen Lightroom.

'Met Adjust AI hopen we dat onze gebruikers onder de indruk zullen zijn van de veelzijdigheid en diepgang van de effecten die mogelijk zijn met deze enkele applicatie', aldus Albert Yang, CTO van Topaz Labs. 'Tijdens onze eerste ontwikkelingsvergadering voor Adjust AI was onze missie duidelijk: laten we een intelligente applicatie ontwikkelen om foto's van saai naar dynamisch te maken in minder dan 10 klikken. We wilden een oplossing creëren die een verbluffende beeldverbetering biedt, maar niet alle tijd van de gebruiker in beslag neemt. Aanpassen AI maakt gebruik van een krachtige AI-verwerking, maar maakt ook kleine subtiele afwerkingen mogelijk, zodat u een mat beeld kunt omvormen tot een opvallende foto die er niet over-bewerkt uitziet.'

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem