Ontwikkel je Kodak rolletjes met bier
Het bier met een alcoholspercentage van 5,3% is gemaakt van acht speciale ingredienten: cactusvijg, mango, boysenbes, zwarte bes, framboos, vlierbes, kiwisap en een vleugje quinoa. Ook is er ruimschoots Hawaiiaans zeezout aan toegevoegd. Of het smaakt weten we niet, maar in 2018 voegde Dogfish'oprichter Sam Calagione zich bij The Kodakery, de podcast van Kodak, om te praten over analoge processen in het digitale tijdperk. Tijdens het gesprek ontdekte de bierbrouwer dat de verhoogde zuurtegraad en vitamine C, bepaalde bieren in staat stelde om als ontwikkelaar voor filmnegatieven te werken.
Dogfish Head SuperEIGHT en Kodak
En zo geschiedde: Dogfish Head was al bezig met een nieuw beer met een extra zuurgraad en vitamine C, dus hoefde het alleen maar doorontwikkeld te worden. het resultaat was SuperEIGHT, vernoemd naar Kodak's Super 8-filmformaat. De eerste lichting werd naar Kodak gestuurd en het bedrijf bevestigde dat het bier succesvol film kon ontwikkelen. Het resultaat zie je hieronder.
Zo ontwikkel je Kodak met bier
Bekijk hieronder hoe je je Kodak filmrolletjes kunt ontwikkelen met Dogfish Head's SuperEIGHT. Te kleine lettertjes? Klik hier voor de grote versie.
Meer over de samenwerking tussen Dogfish Head en Kodak vind je hier.