Simpele scans!

Kodak komt met voordelige oplossing voor scannen van films

Siem van Woerkom 599 0
Schiet jij nog steeds af en toe analoog maar ben je het ingewikkelde (en vaak dure) scannen zat? Dan heeft Kodak nu een leuke oplossing.

Mooie oplossing

Iedereen die analoog schiet weet het: film is tijdrovend om te ontwikkelen en duur om te bewaren. Daarom komt Kodak nu met de Kodak Mobile Film Scanner! Deze eenvoudige kleine gadget maakt het mogelijk om binnen een paar seconden oude filmfoto's weer te geven, te bewerken, op te slaan en te delen.

Op het eerste gezicht lijkt het een schattig klein doosje, maar leg het samen, plaats je smartphone op de top en oude foto's worden in seconden gedigitaliseerd. Onze handige scanner is gemaakt van zwaargewicht karton, dat gemakkelijk kan worden opgevouwen tot een klein, compact pakket.

Een ingebouwde LED-achtergrondverlichting verlicht de oude 35mm films en dia's, terwijl de speciale Kodak Mobile Filmscanner-app gebruikt word om de foto's vast te leggen. Foto's bijsnijden, roteren en aanpassen, flatterende filters toevoegen en direct delen met sociale media en meer is uiteraard ook mogelijk.

Bewerkingen in de Kodak App

Met de KODAK Mobile Film Scanner-app voor Android kun je oude foto's in hun oude glorie herstellen met een hele reeks bewerkingsfuncties. Snijd, roteer en pas afbeeldingen aan, verander de kleur en het contrast, voeg filters toe en schakel uw camera van de negatieve naar de positieve modus met slechts een veegbeweging. Met de eenvoudige interface kan je eenvoudig foto's downloaden naar je smartphone en deze rechtstreeks delen met je favoriete sociale mediasites.

Geen mobiele interfaces, software, camera's of conversieapparatuur nodig, de Mobile Film Scanner digitaliseert al je 35mm zwart-wit en kleurennegatieven met eenvoud en efficiëntie. Er is slechts één vereiste: je hebt een smartphone nodig, that's it. Monteer het kartonnen platform, schakel de interne LED-achtergrondverlichting in, plaats een dia of film en ga aan de slag via de speciale app.

Verdere specificaties zijn hieronder te vinden. Ook leuk om te horen: de gadget is buitengewoon voordelig en kost maar 40eu wanneer hij volgende maand te bestellen is.

Vereist 2 AA-batterijen [niet inbegrepen]
Compatibele filmtypes: 35-mm zwart-witfilmnegatieven, negatieven in kleurenfilms, kleurdia-positieven
Materiaal: stevig karton
App: voor Android 5.0 en hoger - iOS iPhone 6 en hoger
Interne achtergrondverlichting
Lade past op 35mm-negatieven en 35-mm dia's

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem