Nieuwe films

Hipsters te danken voor vernieuwde Acros film Fujifilm

Siem van Woerkom 378 0
Maak je klaar voor Fujifilm Neopan 100 Acros II.

Fujifilm Neopan 100 Acros II

Gaaf nieuws anno 2019; er komt een nieuwe Fujifilm aan! Fuji's favoriete zwart-wit film krijgt een opvolger in de vorm van de Neopan 100 Acros (mark) II

'De 100 ISO film zal super fijne 'grain' bevatten en is zeer scherp, met uitzonderlijke detail tekening en prachtige grijstinten'. Aldus Fujifilm. Begin 2018 is Fujifilm volledig gestopt met het produceren van alle resterende zwart-wit films die het bedrijf uitbracht, waaronder Neopan 100 Acros film.   

Nieuwe start

"De afgelopen jaren is de vraag naar analoge film enorm afgenomen, daardoor is de motivatie van het bedrijf om de films te blijven promoten enorm gekelderd. Maar door de enorme populariteit (vooral onder millenials en GenZ's) voor analoge film is het weer mogelijk om geld in deze afdeling te steken.' Aldus Fujifilm. 

Om aan deze vraag te voldoen is Fujifilm officieel gestart met het hernieuwen van hun populaire Acros film lijn. Neopan 100 Acros II zal een nieuwe technologie gebruiken; 'Super Fine-Σ technology' die ervoor zorgt dat de film beter contrast bezit en fijnere 'grain'. 

Lees ook: Mysterie rond nieuwe 35mm film Yashica

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem