Met Holga naar Londen

Mustsee: Op pad met Holga: een middenformaat speelgoedcamera

Redactie DIGIFO... 1479 0
In de jaren 80 verscheen de Holga op de markt, een goedkope middenformaatcamera die vooral geproduceerd werd voor familiekiekjes. Door de karakteristieke beelden met vignettering, lichtlekken en vervorming heeft de Holga echter een cult-status gekregen. George Muncy kreeg er een in handen en ging er mee op pad.

George Muncy is een Britse fotograaf en liefhebber van analoog. Onlangs kreeg hij deze roze Holga in handen en besloot deze eens aan de tand te voelen. Hij schoot twee rolletjes vol op de straten van Londen en kwam na het ontwikkelen van de foto's tot een verrassende conclusie.

 

Lees ook: Concept: digitale Holga

Holga

De Holga is een goedkope middenformaatcamera uit het begin van de jaren 80 die vrijwel volledig uit plastic bestaat. Zelfs het vaste 60mm objectief (met een vast diafragma van f/8) is gemaakt van kunststof. Kort na het uitkomen van deze camera won kleinbeeld in populariteit en werd de Holga omgedoopt tot speelgoedcamera in veel verschillende kleuren. Tegenwoordig geniet de Holga een cultstatus en is deze kleine camera vrij populair bij fotografen die genoeg hebben van de complexiteit van moderne camera's.

Kijk voor meer informatie op deze website van Lomography.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie