Eerste beelden KODAK Super 8 filmcamera te zien

Eerste beelden KODAK Super 8 filmcamera te zien

Itam van Teeseling 803 0
De in 2016 aangekondigde Super 8 filmcamera van KODAK begint vorm te krijgen. Het cameramerk stelde de eerste beelden beschikbaar die met het prototype van de analoge camera gemaakt zijn. En ze zien er zoals verwacht…retro uit.

Ook al is de camera een remake van een ouderwetse analoge 8 millimeter camera, hij zit vernuftig in elkaar. Zo is er bijvoorbeeld gekozen voor een digitale viewfinder en is de camera op te laden via USB. Ook kunnen SD-kaartjes gebruikt worden om digitaal geluid op te nemen. Het is echter nog wel nodig om de beeldopnames op de analoge cartridge te laten ontwikkelen in een KODAK-lab. In deze "Darkroom" worden de opnames op film gezet en tevens gescand en digitaal beschikbaar gesteld voor de filmmaker, de film wordt vervolgens opgestuurd.Kodak super 8 aansluitingen en viewfinder

Analoog in een digitaal tijdperk

Het is 50 jaar geleden dat KODAK voor het laatst een analoge 8 millimeter camera op de markt bracht. En KODAK brengt het nieuws dan ook als een "ode aan de analoge film" in een digitale wereld. De camera is vooral bedoeld voor filmmakers die de kwaliteit van ouderwetse film waarderen en net even iets anders willen. KODAK krijgt dan ook veel lof van bekende filmregisseurs over deze "herintroductie" van het medium. De camera moet rond de 2500 euro gaan kosten. Of KODAK ook service voor de super 8 camera in Nederland gaat bieden is nog niet bekend.

 

 

afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam