Kodak introduceert cryptomunt voor fotografen

Kodak introduceert cryptomunt voor fotografen

Itam van Teeseling 588 0
Je foto's verkopen met digitaal geld, het is binnenkort mogelijk met de 'KODAKCoin'. Het cameramerk bedacht de cryptomunt om fotografen meer controle te geven over hun auteursrechten.

Volgens Petapixel zocht Kodak al langer naar een manier voor fotografen om foto's digitaal te verkopen en auteursrechten te registreren. Met de blockchaintechnologie kan meteen een transactie worden gedaan als een foto verkocht wordt. De fotograaf krijgt dan direct en op een veilige manier uitbetaald in de cryptomunt KODAKCoin.

Regelen van auteursrechten

Ook worden auteursrechten geregeld met het systeem. In KODAKOne, zoals het systeem heet, kunnen fotografen hun foto's online registreren. KODAKOne speurt vervolgens constant het web af naar die foto's . Is een online publicatie niet in het systeem geregistreerd dan wordt er gewaarschuwd en kan er alsnog achter de betaling worden aangegaan.

Voordelen voor aanschaf van foto's

Aan de andere kant biedt het systeem ook voordelen voor kopers van de foto's. De klanten moeten wel geregistreerd staan in het systeem, maar zodra een foto wordt gebruikt wordt er automatisch een transactie via de blockchain gemaakt. Er zijn dus geen betalingsstappen meer nodig voor het aanschaffen van een foto. De blockchain zelf zorgt er voor dat alles op een eerlijke en transparante manier gebeurt.

KODAKOne kan vanaf deze week gebruikt worden, maar de KODAKCoin zal vanaf 31 januari beschikbaar zijn.

afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam