4 verschillende cryptomunten onder de loep genomen

Redactie DIGIFO... 73 0
Tegenwoordig is cryptocurrency razend populair, en dit is niet zo gek. Cryptocurrencies zijn digitale valuta die gebruik maken van cryptografie voor veiligheid.

Als je naar de cryptocurrencies kijkt, zijn er ontzettend veel verschillende soorten cryptovaluta. Zo heb je de meest populaire munten Bitcoin en Ethereum. Maar twee anderen die wat minder bekend zijn, LTO en Cardano, worden ook veel gebruikt. In dit artikel kun je meer lezen over deze vier soorten cryptocurrencies.

De meest bekende cryptomunt: de Bitcoin

Bitcoin is de eerste en meest bekende cryptocurrency. Bitcoin werd in 2009 gelanceerd door een anonieme persoon of groep die zich Satoshi Nakamoto noemt. Deze munt maakt gebruik van een peer-to-peer netwerk om financiële transacties te verwerken, en dit gebeurt zonder de tussenkomst van een centrale autoriteit. Hierdoor is het mogelijk om geld te sturen naar elk deel van de wereld zonder dat er kosten of beperkingen zijn. Over het algemeen wordt Bitcoin vaak geassocieerd met anonieme en negatieve activiteiten, maar dit is zeker niet het geval. Veel mensen zien ook grote mogelijkheden voor het gebruik van Bitcoin in de reguliere economie. Op steeds meer plekken kun je al betalen met de Bitcoin. Bijvoorbeeld bij het kopen van een pizza via Thuisbezorgd.nl Deze munt heeft een hoge waarde, maar schommelt wel vaak sterk op de beurs.

Ethereum als populaire toevoeging

Ethereum is een andere bekende cryptocurrency die in 2015 gelanceerd werd. Deze munt maakt gebruik van dezelfde technologie als Bitcoin, maar heeft een aantal belangrijke verbeteringen. Zo voegt Ethereum smart contracts toe aan het blockchain-ecosysteem. Dit zijn computerprogramma's die automatisch uitvoeren wanneer bepaalde voorwaarden worden vervuld. Dit maakt het mogelijk om allerlei verschillende soorten financiële transacties te verwerken, zoals het uitgeven van een nieuwe valuta of het regelen van de verkoop van onroerend goed.

Het blokchain-project: LTO

LTO Network is een Nederlands blockchain-project dat zich richt op zakelijke gebruikers. Het biedt een uniek hybride model van een private en een openbare blockchain, waardoor bedrijven hun eigen blockchain netwerk kunnen opzetten en beheren voor interne processen, terwijl ze toch in staat zijn om de voordelen van de openbare blockchain te gebruiken. LTO Network heeft geavanceerde functies, waardoor het bedrijven in staat stelt om hun processen efficiënter en veiliger te automatiseren.

Cardano als crypto

Ten slotte is er ook nog de cryptocurrency genaamd Cardano. Dit is ook een blockchain-platform dat zich richt op gedecentraliseerde toepassingen en slimme contracten. Cardano is ontworpen om een groot aantal problemen op te lossen die in andere blockchain-projecten voorkomen, en maakt gebruik van een uniek tweeledig consensusmechanisme genaamd "Proof of Stake" (PoS). Hierbij kunnen gebruikers hun munten ‘staken’, om zo te helpen
bij het bevestigen van transacties. Dit is anders dan de traditionele manier, dat ook wel "Proof of Work" (PoW) wordt genoemd. Dit helpt om energie-efficiënter te zijn en de kosten te verlagen.

De cryptocurrencies samengevat

Je hebt in dit artikel meer kunnen lezen over Bitcoin, Ethereum, LTO en Cardano. Dit zijn vier verschillende cryptocurrencies die elk hun eigen unieke kenmerken en toepassingen hebben. Bitcoin is de oudste en meest bekende cryptocurrency die gebruik maakt van peer-to-peer technologie voor financiële transacties. Ethereum introduceerde smart contracts aan de blockchain-wereld en wordt vaak gebruikt als platform voor dApp-ontwikkeling. LTO Network is gericht op zakelijke gebruikers met een hybride model van privaat en openbaar blockchain netwerk. Cardano is dan weer ontworpen om problemen in andere blockchain-projecten op te lossen. Nu weet je net wat meer over deze verschillende digitale munten.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie