Olympus Tough TG-6

Olympus introduceert de Tough TG-6

Aimée van Vuuren 444 0
Olympus introduceert zijn nieuwe stof en water bestendige compactcamera: de Tough TG-6.

Verschil met oudere TG-5

Er zijn niet enorm veel veranderingen tussen de nieuwe TG-6 en de oude TG-5. Zo had de TG-5 een LCD met een resolutie van 460.000 beeldpunten, bij de Olympus TG-6 is dat 1,04 miljoen. Ook zit er bij de nieuwe compactcamera een nieuwe antireflectieve coating en is er een optionele fisheye-adapter.

Lees ons artikel over de top 10 beste compacte reiscamera's

Specificaties

Door de combinatie van het hoge resolutie F/2 objectief, 12 megapixel beeldsensor en TruePic VIII beeldprocessor is elke afbeelding helder en scherp, zelfs in ongunstige lichtomstandigheden. De Pro Capture begint met opnames met een buffer van 10 fps wanneer je de sluiterknop half indrukt. Als je de sluiterknop helemaal indrukt worden er non-stop opnames gemaakt.

Zelfs onderwater worden de afbeeldingen met een hoge resolutie vastgelegd met behulp van onderwater witbalans, ongeacht de diepte van het water.

Olympus gaat voor waterdicht

Volgens de officiële specificaties is de nieuwe camera van Olympus waterdicht tot 15 meter. Ook is hij bestand tegen stof en vorst tot temperaturen van -10 graden Celsius. De camera is schokvast tot een val van maximaal 2,1 meter.

De Olympus Tough TG-6 krijgt een adviesprijs van 479 euro en is beschikbaar in het rood en zwart.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée