Aangrijpende foto's gebundeld

Nu op Kickstarter: Psychiatrische aandoeningen in de Amerikaanse gevangenis

Redactie 1395 0
Er gaat iets niet goed met het Amerikaanse zorgsysteem. Er zijn meer mensen met psychiatrische problemen in de gevangenis dan in een gespecialiseerd ziekenhuis. Lili Holzer-Glier maakte aangrijpende foto’s van patienten achter tralies en is een Kickstarter-campagne begonnen om deze te bundelen in een boek.

Dat het Amerikaanse zorgsysteem niet helemaal lekker loopt is voor weinig mensen nieuws. Wat echter weinig mensen weten is dat duizenden Amerikanen met psychische gezondheidsklachten niet behandeld worden in een gespecialiseerd ziekenhuis, maar alleen terecht kunnen in de gevangenis. De Amerikaanse fotograaf Lili Holzer-Glier kreeg een unieke kijk op de psychiatrische afdeling van de grootste gevangenis van de Verenigde Staten en maakte hier zeer aangrijpende foto’s. Deze foto’s wil de nu bundelen in een fotoboek.

De foto’s van Holzer-Glier zijn in 2015 opgepikt door VICE News die hier deze korte documentaire over maakte.
Lees ook: Steve McCurry wil opgepakte Afghan Girl helpen

Cook County Jail: Mental Illness Behind Bars op Kickstarter

Na twee jaar vindt Lili Holzer-Glier dat het tijd is om haar foto’s te bundelen in een boek. Ze heeft al een uitgever gevonden die bereid is om het boek te publiceren en zoekt nu alleen nog een financiële injectie om het project werkelijkheid te maken.

Kijk voor meer informatie en om het project te ondersteunen op deze Kickstarter-pagina.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie