Nu in de kiosk: DIGIFOTO Masterclass 1.2014

Nu in de kiosk: DIGIFOTO Masterclass 1.2014

Julian Huijbregts 6020
Onze eerste editie van 2014 ligt in de kiosk! De DIGIFOTO Masterclass staat vol met tips van topfotografen, reviews van de nieuwste camera's en objectieven, interviews met bijzondere fotografen en nog veel meer.

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan deze Masterclass-editie, het resultaat ligt nu in de kiosk. Wat lees je allemaal in deze editie? Een overzicht:

Reviews: Sony A7R, Fujifilm X-E2, Nikon Df, Pentax K-3

Benieuwd naar ons oordeel over deze camera's? We hebben ze in aanloop naar deze uitgave allemaal uitgebreid aan de tand gevoeld. De resultaten daarvan zie en lees je in het magazine.

Reviews

Masterclass: Actiefotografie

Op de cover prijkt een foto van Lucas Gilman. Hij fotografeert bizarre sportavonturen in extreme omstandigheden. Geniet van zijn imponerende foto's en leer van zijn tips die hij met ons deelde.

Lucas Gilman
Foto © Lucas Gilman

Masterclass: Vier fotografen over hun fotoboek

Een eigen fotoboek publiceren is een droom van veel fotografen. Rijk zul je er niet van worden, dat weet bijna iedereen. Dat weerhield Janus van den Eijnden, Martijn van de Griendt en Jesse Kraal en Nienke Laan er niet van hun werk uit te brengen in boekvorm. Ieder pakte dat op een eigen manier aan. Wat kost het, hoe krijg je het voor elkaar en houd je er wat aan over? De fotografen geven openhartig antwoorden op onze vragen.

Janus van den Eijnden
Foto © Janus van den Eijnden

Specialist: Onderwaterpanorama's

Voor onze rubriek 'De Specialist' nodigden we Nicole Neuhof uit. Ze maakt panorama's (bestaande uit meerdere foto's) onder het wateroppervlak. We leren hoe dat precies in zijn werk gaat.

Nicole Neuhof
Foto © Nicole Neuhof

Objectieven: Sigma 24-105mm Art en Tamron SP 150-600mm

In deze editie voelen we twee objectieven aan de tand waar de verwachtingen hooggespannen van zijn. Weet Sigma met de 24-105mm f/4 DG OS HSM Art een nieuwe standaard neer te zetten? En hoe presteert de Tamron 150-600mm f/3.5-6.3 VC USD met zijn enorme berijk? We zoeken het uit!

Objectieven

Landschapsfotografie in Nieuw-Zeeland

Remco Siero sleepte de hoofdprijs in de wacht voor onze fotowedstrijd 'Licht en Landschap'. Dat betekende dat wij hem naar Nieuw-Zeeland stuurde om foto's te maken. De resultaten zijn verbluffend. Hij deelde ons zijn ervaringen en zijn foto's.

Remco Siero
Foto © Remco Siero

Frank Brouwer: Portretten met een zelfgemaakte camera

Drie seconden lang moeten de modellen die Frank Brouwer fotografeert stilzitten. Hij maakt prachtige portretten met een zelfgebouwde camera, direct op fotopapier.

Frank Brouwer
Foto's © Frank Brouwer

Nieuwe rubriek: De zakelijke kant

Vanaf nu vind je in iedere editie een aantal pagina's over 'de zakelijke kant' van de fotografie. We interviewen (semi)professionele fotografen, nu eens niet over het werk dat ze maken, maar over wat er allemaal bij komt kijken en hoe ze in deze tijden geld verdienen met hun foto's.

Portfolio: Beppie Veldhuizen

Eveneens nieuw is de Portfolio-rubriek. Deze vond je al in de vorm van de Spotlight- en Exposure-artikelen, maar vanaf nu maken we in iedere editie plaats voor één uitgebreider portfolio. Beppie Veldhuizen bijt het spits af met haar serieuze kinderportretten.

Beppie Veldhuizen
Foto's © Beppie Veldhuizen

En nog veel meer

Naast bovenstaande artikelen is er nog veel meer te ontdekken in de Masterclass-editie. Zo bekijken we backup-oplossingen en een aantal monitoren, komen winnaars van fotowedstrijden aan het woord en zie je werk uit onze lezersgallery uitgelicht in de Spotlight-rubriek. Bovendien keert de rubriek 'Retrofocus' vanaf nu in iedere editie terug. Deze keer blikken we terug op de Minolta RD-175 dslr.

Nu in de kiosk

DIGIFOTO Masterclass 1.2014 ligt nu in de kiosk. Ontvang je onze magazines liever direct in huis? Neem dan een abonnement! Je kunt deze editie ook los bestellen voor €7,95 incl. verzendkosten (Nederland).

DIGIFOTO Masterclass 1.2014