Nu in de kiosk

DIGIFOTO Pro 2.2014 - Nu in de kiosk

Julian Huijbregts 5544
In deze editie blikken we terug op iconische foto's van de afgelopen eeuw, lees je interviews met topfotografen zoals Jimmy Nelson, een diepgaand technisch stuk over diffractie, reviews van de nieuwste objectieven en gaan we achter de schermen bij het restauratieatelier in het Nederlands Fotomuseum.

Op de cover staat een iconische plaat van Muhammad Ali, in 1966 geschoten door Magnum-fotograaf Thomas Hoepker, met een Leica MP. In deze editie vind je het verhaal achter deze en andere iconische foto's die op ieders netvlies zijn gebrand. De foto's hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal geschoten met een Leica. Het Duitse merk viert in 2014 haar honderdste verjaardag, een mooi moment om terug te blikken op de geschiedenis van het merk.

Interview: Jimmy Nelson

Het fotoproject 'Before They Pass Away' maakte Jimmy Nelson wereldberoemd. In deze editie een uitgebreid interview met de fotograaf. Jimmy vertelt openhartig over zijn megaproject. Ook nemen we een kijkje achter de schermen bij zijn grote overzichtsexpositie in Museum Volkenkunde in Leiden.

Jimmy Nelson
Foto © Jimmy Nelson

Techniek: Diffractie

Diafragmeren corrigeert objectieffouten en zorgt voor meer scherptediepte, maar tegelijkertijd veroorzaakt het diffractie, waardoor een foto juist onscherper wordt. Nu camera's steeds meer megapixels krijgen wordt het vinden en gebruik van het optimale diafragma steeds belangrijker. Wat is diffractie precies en hoe bepaal je het optimale diafragma? We zoeken het uit.

Achter de schermen in het restauratieatelier

Het aantal fotorestoratoren in Nederland is op één hand te tellen. Het Nederlands Fotomuseum heeft een eigen restauratieatelier. We nemen een kijkje achter de schermen bij de beschermers van het fotografisch erfgoed.

Atelier Nederlands Fotomuseum

Interview: Martin Bernetti

Waar de meeste mensen gillend wegrennen bij natuurrampen en noodsituaties, zoekt Chileen Martín Bernetti ze juist op. Hij is rampfotograaf, maar allesbehalve een ramptoerist.

Martin Bernetti
Foto © Martin Bernetti

Nico Brons: Kunstfotografie met een iPhone

Nico Brons studeerde af aan de Fotoacademie met zijn iPhone. In Nederland kunnen we deze fotografievorm misschien nog niet helemaal waarderen, in Amerika kun je er behoorlijk wat geld mee verdienen. We gaan op bezoek bij Nico om er achter te komen hoe hij die imposante beelden uit zijn iPhone tovert.

Specialist: Marcel van Kammen - Vogelfotografie met een ultragroothoek

Vogelfotografie met een ultragroothoek? Het klinkt onlogisch, maar de resultaten zijn indrukwekkend. Marcel van Kammen is deze editie onze specialist. Hij legt uit hoe hij de spectaculaire groothoekvogelfoto's maakt.

Marcel van Kammen
Foto © Marcel van Kammen

Reviews: drie objectieven

In deze editie uitgebreide reviews van drie interessante objectieven. We testen de Fujifilm XF 56mm f/1.2 R in combinatie met de X-T1. We schroefden de Sony Zeiss Tessar T* 55mm f/1.8 op de Sony A7R en tot slot voelen we de aantrekkelijk geprijsde Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM aan de tand.

Erik Morren - Foto: Julian HuijbregtsInterviews en inspirerende portfolio's

In deze editie onder andere het Portfolio van fine-art fotograaf Wilco Dragt en een interview met Erik Morren: hij werkt als fotograaf bij Defensie en fotografeert bruiloften en loveshoots in zijn vrije tijd. Daarnaast komt topwerk van diverse lezers aan bod in iedere editie van DIGIFOTO Pro.

De Zakelijke Kant

In iedere editie vertelt een (semi)professionele fotograaf over zijn of haar ervaringen met de zakelijke kant van het fotograferen. Niet de foto's, maar het zakelijke verhaal staat in deze rubriek centraal. Deze keer is Richard Terborg aan het woord.

En meer...

Naast bovenstaande onderwerpen bevat DIGIFOTO Pro 2.2014 nog diverse andere artikelen. In iedere editie presenteren we de winnaars van een van onze fotowedstrijd en dagen we de lezers opnieuw uit. We tonen de nieuwste gear en gadgets en bespreken de nieuwste ontwikkelingen in de fotografie.

Nu in de kiosk

DIGIFOTO Pro 2.2014 ligt nu in de kiosk. Voor 5,95 euro haal je 'm in huis. Ontvang je onze magazines liever direct in huis? Neem dan een abonnement! Je kunt deze editie (of voorgaande nummers) ook los bestellen voor €7,95 incl. verzendkosten (Nederland).

DIGIFOTO Pro 2.2014