Nu in de kiosk

DIGIFOTO Pro 3.2013 - Nu in de kiosk

Julian Huijbregts 6597
Bijzondere foto's uit Burundi, Congo en Mozambique, unieke macrofoto's en vliegtuigfotografie tot kunst verheven: DIGIFOTO Pro 3.2013 staat bomvol met interessante fotografie. Uiteraard voelen we ook de nieuwste camera's aan de tand, zoals de Canon EOS 70D.

In DIGIFOTO Pro 3.2013 lees je reviews van de Canon EOS 70D, Pentax K-50, Ricoh GR, Sony RX100 II, Panasonic GX7 en Olympus PEN E-P5. Uiteraard vergeten we ook het glaswerk niet: de nieuwe Samyang 16mm f/2 en de Sigma 120-300mm f/2.8 Sports komen aan bod.

Canon EOS 70D

De nieuwe fotograaf

Om al dat moois te bekostigen zal er wel geld binnen moeten komen. Hoe financier je anno 2013 een fotoproject? We duiken de wereld van de 'pitches' in, gaan in gesprek met ervaringsdeskundigen en laten zien waar de kans liggen voor de ambitieuze proffotograaf.

Special: Documentairefotografie

In DIGIFOTO Pro 3.2013 volop aandacht voor documentairefotografie. Anaïs López besefte dat foto's van huilende kinderen de wereld niet gaan veranderen en verlegde haar focus; iedere plek heeft een positief verhaal en dat laat ze zien in haar werk zoals haar serie 'Only in Burundi'.

Anais Lopez
Foto © Anaïs López

Op DutchPhotoZone.com spotten we het werk van Joris Hermans. De Belgische fotograaf legde twee weken lang het leven in een Congolees ziekenhuis vast. In deze editie zijn indrukwekkende verhaal en beelden.

Ferry Verheij toont zijn afstudeerproject 'Grande Hotel'. Het Mozambikaanse hotel was ooit een trekpleister voor de Portugese jetset, nu is het een betonnen karkas waar tweeduizend mensen zonder elektriciteit, water en rioleren proberen te overleven.

De coverfoto is afkomstig van Maurits Bos. Hij sleepte de tweede prijs bij onze fotowedstrijd 'Pure Portretfotografie' in de wacht. Het indrukwekkende portret maakte hij tijdens een rondreis van drie maanden door Azië. In deze editie vertelt hij over zijn ervaringen en laat hij meer resultaten zien.

Macrofotografie: Leon Baas

Leon Baas maakt sprookjesachtige macrofoto's. Hij weet insecten beeldschoon vast te leggen.  De fanatieke fotograaf heeft nog een andere hobby: het maken van objectieven. Hij vertelt over zijn zelfbouw-groothoekmacro-objectief waarmee hij unieke beelden maakt, die op belangstelling van BBC Wildlife en National Geographic mogen rekenen.

De Specialist

Martijn Rooze, beter bekend onder zijn nickname 'nustyR', bij het spits af van onze nieuwe rubriek 'De Specialist'. Martijn heeft zich gespecialiseerd in vliegtuigfotografie en weet prachtige beelden uit zijn camera te toveren. Ben of ken jij een specialist die één (bijzonder) onderwerp fantastisch vast weet te leggen? Laat het de redactie weten!

Foto: NustyR
Foto © nustyR

Techniek

We duiken de wereld van de patenten in. Ondanks dat er een patent bestaat voor een dslr met brandstofcel, verwachten we niet dat we dit daadwerkelijk op de markt zullen zien. Er zijn echter tal van patenten, van 'compleet onwaarschijnlijk' tot 'heel goed mogelijk'. Aan de hand van deze patenten kijken we in de toekomt.

Ook vind je in deze editie robotcamera's. Het klinkt als de toekomst, maar het wordt al gebruikt: bij Wimbledon werd een geavanceerd robotsysteem ingezet waarmee vanuit nieuwe standpunten gefotografeerd kon worden. We bespreken de techniek met de makers van het systeem.

En nog veel meer...

Daarnaast vind je in DIGIFOTO Pro 3.2013 nog veel meer techniek en inspiratie. Er komen foto's van onze lezers aan bod en we hebben een nieuwe fotowedstrijd voor je klaarstaan. Ook lees je een recensie van De Nieuwe Wildernis, de Nederlandse natuurfilm die eind september in de bioscoop verschijnt.

Nu in de kiosk

DIGIFOTO Pro 3.2013 ligt nu in de kiosk. Je haalt 'm in huis voor 5,95 euro. Wil het magazine thuis ontvangen? Neem dan een abonnement. Voor 29,75 euro ben je een jaar lang voorzien en krijg je zes edities in huis.

DIGIFOTO Pro 3.2013

Lezersonderzoek

Heb je DIGIFOTO Pro al in huis? We horen graag wat je van ons magazine (en onze website) vindt. Laat je mening achter in het lezersonderzoek, daarmee maak je meteen kans op mooie prijzen.

afbeelding van Marco M

Kwam 'ie maar eens op tijd door de brievenbus... Hij ligt eerder in de winkel dan sommige abonnees 'm in huis hebben!

afbeelding van Marco M

Busje denk ik, ik heb bovenstaand bericht slechts 1x geplaatst