NiSi Swift - het uitbreidbare en flexibele Vario-ND Systeem

Redactie DIGIFOTO Pro 1174
Transcontinenta introduceert het nieuwe Swift systeem. Het nieuwe NiSi Swift filtersysteem is speciaal ontworpen voor mobiele video- en foto contentmakers. Door een aantal ronde filters te stacken, kunnen er tot wel vijftien verschillende combinaties gemaakt worden.

Zo kun je een vier stops ND filter op het Vario ND 1-5 stops filter plaatsen, waardoor je een 1-9 stops VND krijgt. Hier kun je vervolgens een Black Mist of UV IR Cut filter op plaatsen. De filters klik je gemakkelijk en snel op elkaar. Voor vignettering hoef je niet bang te zijn met dit systeem, dus je kunt volop combineren om zo creatieve mogelijkheden te ontdekken.

 

Hoe werkt het NiSi Swift filtersysteem?

De nieuwe NiSi Swift filterserie is gebaseerd op het bestaande NiSi True Color variabele ND 1-5 stops filters, waarop andere filters gedrukt kunnen worden. Dit gaat eenvoudig en snel, met behulp van frictie op de filtervatting. Er kunnen zo maximaal vier filters tegelijk met elkaar gecombineerd worden. De filterserie bestaat uit drie nieuwe filters; een ND-filter met 4 stops, een Black Mist 1/4 en een UV IR CUT-filter, plus een adapter waarmee je als fotograaf, ook een van de andere filters gebruiken kan, zonder het variabele ND 1-5 stops filter.

Welke NiSi Swift filters zijn er?

  • NiSi Swift Variabele ND 1-5 stops

Maakt kortere sluitertijden bij het filmen mogelijk tot 1-5 stops. Het filter wordt geleverd met NiSi's populaire True Color technologie die kleurverschuivingen tegengaat die vaak voorkomen bij variabele filters. Het filter heeft een slank ontwerp en kan gebruikt worden met een 16mm objectief zonder vignettering.

  • NiSi Swift ND 4 Stops

Vermindert de sluitertijd met 4 stops en in combinatie met de variabele ND 1-5 stops krijgt de filmer/fotograaf een variabel ND filter van 5-9 stops. Het filter heeft NiSi's nieuwe Multi Ti coating, waardoor het beter bestand is tegen krassen en ook beter ontspiegelt.

  • NiSi Swift Black Mist 1/4

Dit filter geeft een extra dimensie en karakter aan de opnamen. Highlights krijgen een zachte diffusie, terwijl schaduwen hun tint en zwartheid behouden. Dit filter Verlaagt het contrast, verzacht rimpels, maakt oneffenheden glad en zorgt voor een zachte, pastelachtige lichtkwaliteit.

  • NiSi Swift UV IR CUT

Dit NiSi filter is ontworpen om kleurbalans te geven aan camera's die geen IR filter hebben, zoals BMPCC of Red camera's wanneer er gewerkt wordt met ND-filters. Dit filter onderdrukt zowel UV-stralen onder 390nm, als IR-stralen boven 700mn.

De filters zijn verkrijgbaar in 67, 72, 77, 82 en 95 mm en worden geleverd in drie verschillende kits, afhankelijk van de voorkeur van de gebruiker.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe NiSi Swift filters zullen vanaf eind september te koop zijn bij de NiSi dealers en NiSi ambassadeurs in de Benelux. De aanbevolen verkoopprijs start vanaf €179,99 voor de NiSi Swift Ad-On Kit en € 319,99 voor de meest uitgebreide NiSi Swift VND Mist Kit (Prijs voor de 67mm filtermaat). 

Voor meer informatie: nisifiltersbenelux.com

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie