Nikon Z 50 uitgeroepen tot Best Buy Camera volgens EISA

Christel de Wolff 910
Dankzij de scherpe prijs-kwaliteitsverhouding is de aps-c-variant van Nikon’s systeemcamera’s met Z-vatting uitgeroepen tot de Best Buy Camera van 2020-2021 en bekroond met een EISA Awards.

De compacte systeemcamera van Nikon is een perfecte instapcamera voor fanatieke starters of aanvulling op je professionele cameratas. De Nikon Z 50 kent alle voordelen van de grotere Z-vatting en de nieuwste innovaties zoals eye-autofocus, 4K-video, en verbazingwekkende ISO-presentaties. Het betreft een aps-c-camera, maar levert een hele goede beeldkwaliteit met een groot dynamisch bereik en goede detailweergave in de hoge lichten én de schaduwen.

Best Buy Camera volgens EISA Awards 2020-2021

De Nikon Z 50 ontvangt een EISA Award voor Best Buy Camera 2020-2021 vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de compacte omvang en weerbestendige behuizing, wat deze camera ideaal maakt voor op reis. Ook is de jury van EISA zeer te spreken over het feit dat de Z 50 dezelfde EXPEED 6-processor gebruikt als zijn grotere broers, de full frame Z 6 en Z 7. Hierdoor worden 4K-video met 30fps mogelijk of 120fps in Full HD. Daarnaast is de autofocus erg snel en nauwkeurig, met toevoeging van kunstmatige intelligentie opties zoals Eye-autofocus en (na een firmware-update) animaleye-autofocus.

Ons oordeel over de Z 50

Wij gingen onlangs aan de slag met de Nikon Z 50 en waren ook erg te spreken over dit compacte exemplaar met grote ambities. Onze volledige review lees je hier.

Over EISA Awards

Sinds 1982  beoordeelt  de vooraanstaande EISA (Expert Imaging and Sound Association) ieder jaar de beste foto, video, audio en mobiele producten. Waar de 50 leden van de EISA elkaar jaarlijks ontmoeten, vond het overleg over de producten dit jaar voor het eerst digitaal plaats. De EISA-onderscheidingen strekken zich uit van de meest betaalbare producten van een hoge waarde tot de meest ambitieuze uitingen van moderne consumentenelektronica. Prijscategorieën veranderen van jaar tot jaar wat de evolutie van het productontwerp en de connectiviteit weerspiegelt, maar elke EISA-prijswinnaar blijft het allerbeste in zijn klasse. 

Meer EISA Awards voor Nikon 

Nikon wist nog meer EISA Awards in de wacht te slepen namelijk:

  • Best Full Frame Camera voor de Nikon D780
  • Professional Telephoto Zoom Lens voor de AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR
  • Best Portrait Lens voor de NIKKOR Z 85mm f/1.8 S
afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel