Nikon brengt zwarte Z fc camera en special edition objectief uit

Redactie DIGIFO... 552 0
Nikon introduceert twee nieuwe producten die geïnspireerd zijn door de populaire klassieke modellen en breidt hiermee haar assortiment verder uit. Nieuw toegevoegd aan het assortiment zijn de zwarte editie van de iconische Nikon Z fc-camera en de NIKKOR Z 40mm f/2 (SE).

Een compact en licht objectief met een vast brandpunt en een uitstekende beeldkwaliteit en veelzijdigheid. Beide releases zijn voorzien van de innovatieve technologie van Nikons Z-serie en een retro-ontwerp.

Z fc zwarte editie

De Z fc-systeemcamera was het eerste Z-seriemodel waarbij een klassiek ontwerp werd gecombineerd met geavanceerde systeemcamera-technologie. Een ideale camera voor het maken van foto's en video's, maar ook één die door klanten met trots gebruikt wordt. Na het grote succes van de zilveren editie van vorig jaar, volgt nu de zwarte editie, exclusief verkrijgbaar via de Nikon Store. Deze editie weerspiegelt de ambitie van Nikon om het meeste uit de tijdloze Z fc te halen. Er zijn zes nieuwe kleuren voor de Premium Exterior toegevoegd, die exclusief beschikbaar zijn voor de Z fc zwarte editie. In totaal zijn er nu 12 verschillende kleurvariaties voor de Z fc zilver en de Z fc zwart.

Lees ook: Hands-on Nikon Z fc; back to the future

De NIKKOR Z 40mm f/2 (SE)

Met een lichte constructie en superieure optische prestaties is het NIKKOR Z 40mm f/2 Special Edition -objectief perfect voor het maken van portretten en andere foto's, zodat de gebruiker ongeacht de setting indruk kan maken. Met het constante maximale diafragma van f/2 kunnen fotografen de prachtigste ronde bokeh creëren en met de standaardbrandpuntsafstand van 40 mm wordt het belangrijkste onderwerp benadrukt.

Het NIKKOR Z 40mm f/2 (SE)-objectief heeft hetzelfde ontwerp als de klassieke NIKKOR-objectieven, die in dezelfde periode zijn uitgebracht als de Nikon FM2-filmcamera: het model dat de inspiratie vormde voor de Z fc. Met deze lancering biedt Nikon een nog bredere keuze aan objectieven die passen bij het retro-ontwerp van de Z fc.

Dankzij het compacte formaat en lichte gewicht ziet de camera er niet alleen goed uit, maar is hij ook perfect voor onderweg. Daarbij zorgt de snelle en nauwkeurige autofocus en een stofbestendige en druipwaterdichte camerabody ervoor dat hij geschikt is voor elke levensstijl, waardoor het maken van opnamen nog leuker wordt.

Overzicht van belangrijke kenmerken: NIKKOR Z 40mm f/2 (SE)

  • Klassiek ontwerp dat past bij de Z fc en de klassieke NIKKOR-objectieven die in dezelfde tijd zijn uitgebracht als de FM2.
  • Het lichtsterke maximale diafragma van f/2 en een irisdiafragma met negen lamellen zorgen voor een prachtige ronde bokeh.
  • De brandpuntsafstand van 40 mm ondersteunt een standaardbeeldhoek, ideaal voor het fotograferen van portretten, snapshots en andere onderwerpen op uiteenlopende locaties.
  • De brandpuntsafstand wordt 60 mm bij bevestiging op een APS-C-formaat/DX-formaat camera.
  • Compact en licht met een totale lengte van circa 45,5 mm en een gewicht van circa 170 gram.
  • Door de kortste scherpstelafstand van 0,29 m kunnen gebruikers dicht bij het onderwerp komen.
  • Het gebruik van een STM (stappenmotor) maakt een snelle en nauwkeurige AF mogelijk met stille bedieningsgeluiden, terwijl de camerabody toch compact blijft.
  • Ontworpen met stofbestendige en druipwaterdichte eigenschappen, zodat je hem vol vertrouwen overal mee naartoe kunt nemen.
  • Functies zoals diafragma en belichtingscorrectie kunnen worden toegewezen aan de instelring.
  • Bij het ontwerp is rekening gehouden met video-opnamen met een zeer stille bediening, een effectieve focus breathing-regeling en een stabiele belichting.

Lees ook: DIGIFOTO Pro Award: Nikon Z fc

Beschikbaarheid en prijs

De NIKKOR Z 40mm f/2 (SE) is verkrijgbaar vanaf januari 2023 voor een adviesprijs van € 349,00

De Z fc zwart (body only) is uitsluitend verkrijgbaar via de Nikon Store voor een adviesprijs van € 1049,00

Info: nikon.nl

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie