Nieuw: Sony's compacte ultragroothoek: FE 20mm f/1.8 G.

Christel de Wolff 1370
Sony heeft een nieuw full frame E-objectief geïntroduceerd, een lichtsterke ultragroothoek: FE 20mm f/1.8 G.

De compacte FE 20mm f/1.8 G biedt een uitstekende G lens-resolutie en bokeh. Het betreft een lichtgewicht ultragroothoek objectief dat kan worden ingezet voor veelzijdige opnamen, zoals landschappen, portretten, bruiloften en diverse andere projecten. Deze aankondiging betekent dat er nu in totaal 55 lenzen beschikbaar zijn voor het E-mount systeem van Sony.

Sony geeft aan dat de feedback van professionals absoluut cruciaal is geweest voor de ontwikkeling van dit objectief. Een groot aantal landschapsfotografen heeft gevraagd om een lichtgewicht ultragroothoek objectief met veelzijdige prestaties op de markt te brengen, aldus Stephanie Goessens, Marketing Manager Digital Imaging voor Sony Benelux. 'We gaan ervan uit dat de FE 20mm f/1.8 G een schot in de roos is, door de combinatie van beeldkwaliteit, draagbaarheid, buitengewone AF-prestaties en prijs. Aangezien de lens geschikt is voor video-opnames voor zowel full-frame als APS-C-camera’s, is het een belangrijke toevoeging aan ons assortiment lenzen.'

Meer vrijheid

Met deze lens krijgen full-frame gebruikers van Sony meer vrijheid om hoogwaardige foto’s te maken. De 20mm is uitgerust met twee AA (advanced aspherical) elementen en drie ED (Extra-low Dispersion) glaselementen. Deze beperken de chromatische afwijking effectief en garanderen een hoge beeldkwaliteit van hoek tot hoek, zelfs bij het grote diafragma van maximaal F1.8. De prestaties in close-up zijn uitstekend met een minimale scherpstelafstand van 0,19 meter (max. vergroting: 0,2 keer) en leveren een prachtig bokeh-effect. De twee XD (extreme dynamic) lineaire motoren zorgen voor een snelle, nauwkeurige en stille autofocus bij het maken van zowel foto's als video's.

Dankzij de compacte vormgeving is de FE 20mm F1.8 G de perfecte allrounder voor fotografen en videografen. De lenselementen zijn verwerkt in een zeer lichte behuizing, die slechts 373 gram weegt. Voor landschapsfotografen, die vaak lange afstanden moeten lopen om de perfecte locatie te vinden, komt dit lagere gewicht zeker van pas. Vanzelfsprekend werkt de FE 20mm f/1.8 uitstekend samen met de α7-/α9-camera’s van Sony.

Het ontwerp van de FE 20mm f/1.8 G is stof- en vochtbestendig en heeft een fluorcoating op het voorste element. Dit garandeert betrouwbaarheid onder allerlei omstandigheden. De lens is uitgerust met een aanpasbare focus hold-knop en een diafragmaring met aan-/uitschakelaar. Dit objectief is tevens compatibel met diverse 67mm-filters voor extra creatieve mogelijkheden.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony FE 20mm f/1.8 G is vanaf maart 2020 verkrijgbaar in de Benelux voor € 1100,-

Info: sony.nl

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel