Nieuw: Samyang AF 14mm f/2.8 EF - voor Canon full-frame

Nieuw: Samyang AF 14mm f/2.8 EF - voor Canon full-frame

Jasper van Bladel 948 0
Nieuw: de Samyang AF 14mm F2.8 EF. Dit is het eerste autofocus-objectief van Samyang voor Full-Frame Canon DSLR camera’s.

De Samyang AF 14mm F2.8 EF is opgebouwd uit 15 lenselementen in 10 groepen, waarvan 7 met special glassoorten om zo een optimale beeldkwaliteit te realiseren. De toepassing van 2 asferische-, 4 hoge refractie- en een extra-laag dispersie lenselement minimaliseert vertekening en de verschillende vaak voorkomende aberraties. Dit zorgt volgens Samyang voor een uitzonderlijk scherp en contrastrijk beeld met minimale vertekening. Ook zou de scherpte tot in de hoeken goed moeten zijn.

Licht en vochtbestendig

Door toepassing van lichtgewicht lensdelen en een korte verschuiving van de lensdelen over het scherpsteltraject, is het autofocus van de Samyang AF 14mm F2.8 EF  stil, snel en accuraat. Deze compacte Samyang AF 14mm weegt slechts 485 gram (zonder lensdop en zonnekap). De vochtbestendige afwerking maakt het ook mogelijk om onder minder gunstige weersomstandigheden gewoon door te fotograferen. Tot slot zorgt de praktische AF/MF schakelaar voor het snel wisselen tussen autofocus en handmatige scherpstelling, een must voor iedere professionele fotograaf.

De nieuwe Samyang AF 14mm F2.8 EF is een aanvulling op het assortiment Samyang groothoekobjectieven zoals de handmatig scherp te stellen 14mm F2.8 en de high-end XP 14mm F2.4. De Samyang AF 14mm F2.8 EF is vanaf februari beschikbaar en heeft een adviesverkoopprijs van € 789,99.

Specificaties

Diafragmabereik : F/2.8- F/22
Optische constructie : 15 elementen in 10 groepen
Min. scherpstelafstand : 0,20 meter
Filterdraad : NA
Aantal diafragmabladen : 7
Max. doorsnede : 90,5 mm
Vatting : Canon EF vatting (Full-Frame)
Beeldhoek FF : 116,6 graden
Beeldhoek APS-C : 92,8 graden
Lengte : 95,6 mm
Gewicht : 485 gram (zonder lensdop en zonnekap)

Info: Samyang

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper