Nieuw!
Nikon introduceert de nieuwe NIKKOR Z 14–30mm f/4 S

Nieuw: NIKKOR Z 14–30mm f/4 S

Remco Stunnenberg 563 0
Nikon introduceert de nieuwe NIKKOR Z 14–30mm f/4 S en voegt deze toe aan het nieuwe assortiment full-frame S-Line-objectieven dat voor Nikon Z-systeemcamera's is ontworpen.

Met een compacte constructie en een plat voorste element vergroot dit ultragroothoekobjectief de creatieve mogelijkheden voor eigenaren van de Nikon Z. Het objectief is uitstekend voor het maken van foto's en zelfs nog beter voor het vastleggen van video's, aldus Nikon.

NIKKOR Z 14–30mm f/4 S: eerste full-frame ultragroothoekobjectief met plat voorste element

De NIKKOR Z 14–30mm f/4 S is het eerste full-frame ultragroothoekobjectief ter wereld met een plat voorste element.¹ Met deze unieke ontwerpeigenschap kunt u 82mm-filters gebruiken zonder grote filterhouders. Fotografen krijgen meer controle en meer vrijheid of ze nu landschappen, stadsgezichten, architectuur of interieurs fotograferen of video's opnemen.

NIKKOR Z 14–30mm f/4 S: Compacte constructie

Met een compacte constructie, intrekbaar objectiefmechanisme en uitgebreide weerbestendige afdichting is dit objectief zeer geschikt om mee te reizen. De nieuwe optische formules van de NIKKOR Z en de snelle communicatie tussen het objectief en de camera zorgen ervoor dat de vertekening die vaak optreedt bij ultragroothoekfotografie tot een minimum wordt beperkt. De scherpte is uitzonderlijk, zo verzekert nikon. Met een constant diafragma van f/4 kunnen videomakers gemakkelijk en snel schakelen van helder daglicht naar schaduwrijke interieurs.

Jordi Brinkman, productmanager bij Nikon Europe, vertelt: 'Met dit NIKKOR Z-ultragroothoekzoomobjectief kunnen eigenaren van de Nikon Z overal overweldigende foto's en video's vastleggen. Door het compacte formaat is het objectief makkelijk mee te nemen. Het eenvoudige gebruik van filters maakt het mogelijk om meer creativiteit in het beeld toe te passen.' 

Overzicht van belangrijke kenmerken van de NIKKOR Z 14–30mm f/4 S

Geschikt voor filters ‘s Werelds eerste full-frame ultragroothoekobjectief dat filters van 82mm¹ accepteert zonder grote filterhouders.

NIKKOR Z Doordat dit objectief rond de grote Z-vatting van Nikon is ontworpen, kan er meer licht over het hele beeld vastgelegd worden.

S-Line Anti-reflecterende Nano Crystal Coat. Soepel, geluidloos, meervoudig scherpstelsysteem.

Aanpasbare instelring Kan voor handmatige scherpstelling (standaard), diafragmaregeling (geweldig voor irisovergangen tijdens video-opname) of belichtingscorrectie worden gebruikt.

Geweldig voor video's Geluidloze diafragma-aanpassing. Variatie in brandpuntsafstand wordt verminderd, net als focus-shift tijdens zoomen.

Compact en beschermd Een intrekbaar objectiefmechanisme zorgt ervoor dat dit objectief zeer weinig ruimte inneemt. Uitgebreide afdichting beschermt tegen stof en vocht.

Prijs en beschikbaarheid van de NIKKOR Z 14–30mm f/4 S

De NIKKOR Z 14-30mm f/4 S is vanaf eind april te koop voor een consumentenadviesprijs van €1449,-.

Lees ook: De Nikon AF-S 500mm f/5.6E PF ED VR 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco