Nieuw in Utrecht: 'DutchStreetPhoto Gallery' in Winkel van Sinkel

Redactie DIGIFO... 1449 0
Op 15 juni om 18:00 uur opent Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht, DutchStreetPhoto Gallery in de Winkel van Sinkel. Lars Boering, directeur van de Fotografenfederatie houdt een inleiding over straatfotografie.

Persbericht:

In de Gallery tonen de Utrechtse fotografen Gerard Til en Michiel Wijnbergh hun leukste straatfoto's. Het wordt een permanente tentoonstelling, met regelmatig wisselende beelden, zodat er telkens iets nieuws te zien is voor de bezoekers van de Winkel van Sinkel.

Til en Wijnbergh werken sinds september 2013 samen in DutchStreetPhoto en plaatsen elke dag een straatfoto op facebook.com/Dutchstreetphoto. Zij hebben geen vooropgezet plan als zij met hun camera op pad gaan. Ze schuimen de straten af, op zoek naar verrassende scènes. Straatfotografie is een van de leukste genres in de fotografie. Volgens de ongeschreven wetten mag de fotograaf uitsluitend registreren wat hij ziet. Er mag niets worden geregisseerd of overgedaan. Als je het moment mist is het jammer-pech-gehad. Straatfotografie isoleert een stukje werkelijkheid uit het chaotische geheel van het leven in de stad.

De fotografen zijn beiden al tientallen jaren als fotojournalist actief in binnen- en buitenland. Voor de expositie in de Winkel van Sinkel focussen zij zich op de Utrechtse straten. 'We zoeken naar iets wat ons raakt', zeggen Til en Wijnbergh, 'een interactie tussen mensen, iets wat een glimlach oproept als je het moment bevroren ziet in een foto. Of een streep zonlicht of reflectie, waardoor een gewoon stukje stad opeens in een bijzonder decor verandert.'

Winkel van Sinkel directeur Maryse François over de expositie: 'Toen de fotografen bij mij langskwamen met het idee, was ik meteen enthousiast. Zo kan ik de bezoekers een verrassend beeld van Utrecht laten zien. Een aanwinst in ons Culinair en Cultureel Warenhuis!'

facebook.com/Dutchstreetphoto
www.dutchstreetphoto.nl

Dutchstreetphoto Gallery in de Winkel van Sinkel, Oudegracht 158, 3511 AZ Utrecht

DutchStreetPhoto

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie