Naaktfotografie intimiderend? Waag een kans

Redactie DIGIFOTO Pro 3000
Het schieten van erotisch, naakt- en boudoirbeeld is niet uitsluitend technisch uitdagend. De interesse voor het ontblote lichaam kan aanwezig zijn, maar jezelf over de streep trekken om modellen te fotograferen vergt durf en zelfverzekerdheid. Naaktbeeld kan prachtig zijn. Waag je een kans, dan kan de inzet zich veelvoudig uitbetalen.

Tijdens de Fotofair kan je onder leiding van boudoir fotograaf Pascale Dekker aan de slag met boudoir fotografie. Zij laat zien hoe je verleidelijke, sexy foto’s maakt. Wil je hierbij zijn en zelf ook aan de slag met de modellen - schrijf je in!

Naaktfotografie

Het verschil tussen pornografisch en boudoirbeeld kan zo subtiel als belichting zijn. Houd daarom een doel voor ogen en experimenteer met filters, spots en natuurlicht. Resultaten zullen verschillen, uitproberen is key. Een sfeerbeeld van een geliefde zal niet baten bij gebruik van een spotlight: een lichtbron meer of minder maakt het verschil tussen kunst en pin-up.   

Liggend aan jouw persoonlijkheid kan het fotograferen van een naakt of schaars gekleed model seksueel, ongemakkelijk of onprettig aanvoelen. Dat hoeft niet zo te zijn. Ben je eerlijk met jezelf en is je interesse integer en professioneel, dan kom je er snel achter dat legio aan modellen eenzelfde houding hebben. Voor het vinden van een model heb je, vergelijkbaar met elke andere soort personenfotografie, meerdere wegen. Bureau’s in overvloed en misschien zijn er mensen in jouw omgeving die openstaan voor een shoot. Ben je onzeker over een opdracht of afspraak, vrees dan niet daarover te praten met het model: openheid wordt beloont met een ontspannen sfeer.

LEES OOK: 3 tips om Boudoir foto's te maken

Ben je zelf onervaren, dan kan het voordelig zijn om te werken met een model dat een aantal shoots achter de rug heeft. Onzekerheid is aanstekelijk. Het is menselijk voor een naakt iemand om zich in het bijzijn van een vreemde (of bekende) weerbaar te voelen. De aanwezigheid van een camera versterk de natuurlijke reactie. Ook wanneer je reeds ervaring hebt, is het ten allen tijden belangrijk om het vertrouwen van een model te behouden. Wees niet buitensporig aardig, maar let op iemands reacties en biedt een veilige setting.

Uiteraard speelt techniek een rol. Heb je weinig ervaring met portret- en persoonsfotografie, lees je dan in op gebied van visagie en framing. Vanzelfsprekend is het voor elke professionele fotograaf aan te raden zich kundig te maken in meerdere disciplines. In oogopslag kan het intimideren zijn, maar naaktfotografie maakt je zowel een vollediger fotograaf als vaardiger mens.

Zelf aan de slag op Fotofair

Wil je zelf smaakvolle en sensuele boudoir foto's schieten en kans maken op een publicatie in DIGIFOTO Pro magazine? Tijdens de Fotofair kan je onder leiding van boudoir fotograaf Pascale Dekker aan de slag met boudoir fotografie. Zij laat zien hoe je verleidelijke, sexy foto’s maakt. Wil je hierbij zijn en zelf ook aan de slag met de modellen - schrijf je in!

Verzekerd zijn van een plekje? Bestel hier alvast je kaartje!

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie