Phase One IQ3 100MP Achromatic

Mustsee: Phase One zwart-wit achterwand van $50.000 in actie

Redactie DIGIFO... 870 0
Weinig camera’s zijn zo specialistisch als de Phase One IQ3 100MP Achromatic. Deze digitale achterwand voor middenformaatcamera’s kost bijna 50.000 dollar en maakt alleen zwart-wit beelden. In deze twee video’s zie je de achterwand in actie.

In eerste video zien we de Engelse fotograaf Steve Golsing rustig zijn tijd nemen om het prachige noord-Engelse landschap vast te leggen. Hij vertelt dat hij door de zwart-wit achterwand veel makkelijker de nadruk kan leggen op lijnen, texturen en sfeer en dat zwart-wit beelden volgens hem veel meer de nadruk leggen op interpretatie van het beeld.

De tweede video toont Rick Wenner tijdens een bijzonder auto- en motorevenement waarbij nostalgie hoogtij viert. Beide video’s geven een mooi beeld van wat deze bijzondere achterwand kan door niet alleen een foto te laten zien, maar ook goed in te zoomen zodat de details goed zichtbaar worden.

Lees ook: Phase One komt met 100MP zwart-wit achterwand van bijna $50.000

Phase One IQ3 100MP Achromatic

De Phase One IQ3 100MP Achromatic is een unieke digitale achterwand. De sensor van deze achterwand beschikt niet over een Bayer-filter waardoor deze geen kleurinformatie opslaat. Volgens Phase One levert deze IQ3 daardoor tijdloze foto's met fenomenale helderheid en details.

Kijk voor meer informatie op de website van Phase One.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie