Who to follow?

Must-follow: Top 5 YouTube-kanalen voor en door fotografen

Christel de Wolff 510 0
YouTube herbergt een schat aan informatie voor fotografen die meer willen leren en geïnspireerd willen worden. Welke YouTube kanalen mag je zeker niet missen?
Specialisten vertellen je over de beste camera's, lichtinval, camera setup,... Ook wie geen ervaring heeft met fotograferen kan in korte tijd een nieuwe passie ontwikkelen. Deze top vijf YouTube kanalen zijn alvast bij de beste in hun soort!

Peter McKinnon

Deze hippe vogel, Peter McKinnon, is een absolute topper wat fotografie en filmpjes betreft op YouTube. Zijn ruim 3,7 miljoen abonnees bewijzen zijn kennis van zaken en de aantrekkelijkheid van de filmpjes die hij maakt. Zijn filmpjes zijn voor elk niveau van fotografie. Op zijn kanaal staan verschillende tutorials en daarnaast vlogt hij over zijn persoonlijke leven. Naast fotografie spreekt hij ook over het maken van filmpjes.Wie door de product placement heen kan kijken, heeft een prachtige leermeester aan Peter McKinnon.

Denae & Andrew

Ondanks de mooie gemonteerde filmpjes en uitgebreide afspeellijsten, hebben Denae & Andrew nog maar 34.000 volgers. Dit YouTube kanaal spreekt over meer dan enkel fotografie, de juiste gear, opstelling en lichtinval. Ze hebben ook een reeks gemaakt over het succesvol opstarten van een eigen YouTube kanaal over fotografie. Hierin praten ze over de voor- en nadelen van een kanaal en hoe je het opstart. Een kanaal dat zeker meer volgers verdient, dus doe er je voordeel mee!

Jessica Whitaker

De energieke Jessica Whitaker weet waarover ze spreekt, een kanaal met 150.000 volgers dat steeds groeit. Als professionele, freelance fotografe is ze al jaren aan de slag. Ze heeft een leuke persoonlijkheid en uitstraling en vertelt je alles over fotografie. Ze heeft een uitgebreide sectie op haar YouTube kanaal over analoge fotografie en het ontwikkelen van foto's. Of wil je leren hoe je zelf een thuisstudio opbouwt? Portretfotografie, hoe je model te motiveren om de juiste poses aan te nemen, of hoe je jezelf kunt aanprijzen als freelance huwelijksfotografe? Jessica Whitaker vertelt het je allemaal!

Sudhir Shivaram Photography

Sudhir Shivaram heeft amper 30 filmpjes op zijn YouTube kanaal, toch heeft hij ruim 200.000 volgers. Hij filmt op prachtige locaties, waar hij tevens zeer gedetailleerde toelichting geeft. Dit kanaal is hoofdzakelijk aanbevolen voor beginnende fotografen die liefst natuurfoto's willen maken. Sudhir Shivaram praat veel over lichtinval, camera setup en hij heeft ook een paar heel specifieke filmpjes voor beginners. Hij blijft authentiek en je voelt dat zijn filmpjes gemaakt zijn vanuit een passie eerder dan een commercieel oogpunt.

EduardoPavezGoye

Als je de website van Eduardo Pavez Goye bezoekt, zie je meteen dat dit een fotograaf is met veel talent. Hij fotografeert mensen op onverwachte momenten. Uit zijn foto's straalt karakter en een puurheid die je vaak niet ziet. Hij verkiest analoge fotografie boven digitale. Op zijn kanaal staan hoofdzakelijk reviews, tutorials en vlogs. Zeker de moeite waard voor die waardevolle foto's wilt leren maken en de mens in zijn puurste vorm wilt weergeven.

Snel internet?

Wil jij je de kanalen op YouTube zonder last te hebben van haperend beeld? Kies dan voor snel internet. Internet providers vergelijken zorgt ervoor dat je het goedkoopste en snelste internet vindt. Snel internet is ook handig als je zelf een filmpje wilt uploaden of YouTube en een kanaal wilt starten.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel