Mitsubishi CP-D90: Snel, efficiënt én creatief afdrukken

Mitsubishi CP-D90: Snel, efficiënt én creatief afdrukken

Redactie DIGIFO... 1177 0
Een fotograaf die vaak en snel moet printen kan bijna niet om een kleursublimatieprinter van Mitsubishi heen. Met de nieuwe Mitsubishi CP-D90 zijn bovendien meerdere formaten mogelijk, zoals fotostrips van 5x15, vierkante foto’s van 15x15 en panoramaprints van 15x50cm. Ook biedt de rewindfunctie efficiëntie én gemak. Ideaal als je moet vertrouwen op een printer die on the spot kwaliteitsprints maakt.

Een kleursublimatieprinter maakt gebruik van een heel andere techniek dan traditionele printers. De printer bevat een rol folie met de kleuren cyaan, magenta en geel die door plaatselijke verhitting door een thermische kop de kleuren laten hechten op het papier. Een sublimatieprinter heeft grote voordelen tegenover andere printersoorten. Zo is een dergelijke printer heel snel en zijn de foto’s meteen droog. Maar dat is niet alles: doordat de rol folie ook een beschermende finish heeft, zijn de foto’s ook beschermd tegen UV-straling, licht, lucht en water. Per afdruk ben je tegenover een inkjetprinter stukken goedkoper uit, een dergelijke printer is dus zeker een waardevolle investering voor de professional die de printer vaak gaat gebruiken.

De CP-D90 is een kleursublimatieprinter met talloze mogelijkheden. Zo maakt deze printer heel efficiënt gebruik van je materiaal door de rewindfunctie. Dat werkt zo: gebruik je een groot formaat folie, maar gebruik je slechts een klein gedeelte daarvan om daadwerkelijk af te drukken, dan pakt de printer bij een volgende print het overgebleven stuk folie om daar op af te drukken. Zo gaat er zo min mogelijk bruikbaar materiaal verloren. Dat is efficiënt, maar ook gemakkelijk. Je hoeft niet steeds te wisselen van papier en folie als je op een ander formaat wilt afdrukken.

Deze afdrukmaten zijn mogelijk 5x15, 10x15, 11,5x15 (3:4 verhouding) 13x18 (indien papier van 13 centimeter breed geplaats is), 15x15, 15x20, 15x23 en de panoramamaten 15x35 en 15x50 die na de zomer beschikbaar zijn. Goed om te weten is dat deze Mitsubishi ook randloos en met een matte afwerking kan printen.

Geperforeerd

Ook leuk: de CP-D90 kan ook printen in combinatie met geperforeerd papier. Zo kun je eenvoudig ‘afscheurbare’ kaartjes, ansichten of andere creatieve fotoproducten maken. Leuk en handig. Zo is er ook de optie om het gedeelte dat na het scheuren overblijft op ‘polaroid’ formaat te maken. Ook is er geperforeerd papier met een perforatie in het midden waardoor er foto’s gemaakt kunnen worden van 7,5x10 (2 stuks) of als op 5 cm gesneden wordt 5x7,5 (2 stuks).

De CP-D90 biedt dus enorm veel mogelijkheden om mooie, handige en creatieve fotoproducten te maken. Ook de efficiënte en gemakkelijke rewindfunctie en het compacte formaat en gewicht (12 kg) maken dat deze Mitsubishi een fijne optie is voor de moderne en creatieve professionel die zowel op de zaak als op locatie graag kwaliteit aflevert.

Info: nl.mitsubishielectric-printing.com

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie