Majestueuze foto's van de Maine Coon

Majestueuze foto's van de Maine Coon

Nadja Geskus 14740
De Maine Coon is de grootste huiskat ter wereld en fotograaf Robert Sijka weet deze majestueuze katten op een passende manier te fotograferen. Zijn liefde voor dit ras komt sterk naar voren in deze prachtige serie.

Maine Coon

De Maine Coon is de grootste huiskat die er bestaat. Ze hebben een volle vacht en een rustig karakter. Het bijzondere is dat ze door hun grootte haast een wilde kat lijken, maar hun karakter daar juist totaal niet op lijkt. Robert Sijka weet deze mooie tegenstelling prachtig vast te leggen in zijn portretten, die tegelijkertijd de majestueuze wildernis van de dieren laat zien én hun kalme karakter. 

Een broodje aap verhaal over dit prachtige ras is dat de Maine Coon een kruising zou zijn tussen een lynx en een wasbeer. Niets is minder waar. In werkelijkheid stamt de Maine Coon af van verschillende langharige huiskatten, welke door kolonisten uit Europa naar Amerika werden meegenomen. 

Robert Sijka

Fotograaf Robert Sijka heeft dan ook niet voor niets een obsessie voor deze prachtige dieren. Met zijn foto's wil hij zijn liefde voor de Maine Coon delen aan de rest van de wereld. De fotograaf schrijft op zijn website: 'Mijn passies zijn katten en fotografie en ik doe mijn best om deze twee zo goed mogelijk te combineren.'

Op Facebook en Instagram kun je de gehele reeks foto's vinden.

Maine Coon

Maine Coon

Maine Coon

Maine Coon

Maine Coon

Maine Coon

Maine Coon

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja