Je huisdier scherp op de foto

Sony introduceert Pet Eye-AF met nieuwe Firmware

Siem van Woerkom 796
Het wordt vanaf vandaag voor iedereen met een Sony camera makkelijker om foto's van hun huisdier te maken.

Firmware Update

Sony A7 III en de Sony A7R III ontvangen vanaf vandaag meerdere nieuwe functies in de vorm van een 3.0 Firmware update.

Real-time Eye AF

Software Versie 3.0 brengt Real-time Eye-AF naar de A7R III en A7 III, een nieuw autofocus systeem dat aangedreven is door AI 'machine-learning'. Het systeem kan menselijke ogen herkennen, zelfs als deze wegkijken, naar beneden gedraaid zijn, of moeilijker te zien zijn in verband met licht van achter. De modus is beschikbaar in de AF-C, en word gestart door de ontspanknop half in te drukken.

Lees ook: Sony komt met 102 megapixel sensor

Real-time Animal Eye-AF

Een functie die fantastisch in de oren zal klinken voor veel huisdier eigenaren is de nieuwe Real Time Animal Eye-AF. Zoals de naam doet vermoeden gaat het hier over een nieuw systeem dat ogen van dieren kan herkennen, en dan in het specifiek van honden en katten. 

Waar er in het begin nog maar ondersteuning is voor een handjevol dieren, belooft Sony dat de nieuwe functie uiteindelijk meerdere dieren zal kunnen herkennen waaronder vogels. 

Interval Shooting

Een andere nieuwe functie die de camera's zullen kunnen gebruiken is een ingebouwde interval timer. Hierdoor wordt het een stuk simpeler om mooie HDR landschappen te schieten. De timer kan ingesteld worden tussen 1 en 60 seconden met een totaal aantal foto's van 1 tot 9999 (!).

De nieuwe software is te downloaden op de Sony website. 

(Beeld: Youtube, Night raven)

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem