Check ze allemaal

Begin je dag goed met finalisten van de Dog Photographer of the Year wedstrijd

Siem van Woerkom 265 0
Van puppy's tot doorgewinterde halve wolven, alles komt voorbij in deze wedstrijd waarin mensen de simpele opdracht hadden om hun hond zo leuk mogelijk vast te leggen.

Honden op de gevoelige plaat

Elk jaar wint een gelukkige hond de Westminster Kennel Club Dog Show 'Best in Show', maar hoe zit het met de mensen? Nou, hondenliefhebbers kunnen zich verheugen. Ieder jaar worden de baasjes die foto's maken van de viervoeters ook in de spotlight gezet. De Kennel Club zoekt ieder jaar opnieuw naar de meest getalenteerde fotografen die in staat zijn om de beste foto van hun hond te maken. 

De internationale competitie ontving bijna 7.000 inzendingen uit meer dan 70 verschillende landen, waaronder Brazilië, Canada, Amerika, China, Rusland, Australië en Nieuw-Zeeland. Ze waren onderverdeeld in tien verschillende categorieën zoals: portret, honden in het spel, honden op het werk en puppy's. 

(bovenstaand beeld: Michele Mccue, Facebook)

Winnaars 2019

Dit jaar won Denise Czichocki (Zwitserland) de algemene competitie met een foto van haar 14-jarige Podengo-reddingshond, Merlin. Czichocki: 'Ik ben echt trots en overweldigd, ik kan het nog steeds niet geloven! Er zijn zoveel goede fotografen die er zijn en ik heb deze titel gewonnen, het is absoluut geweldig. Ik heb altijd al van alles willen fotograferen, en mijn passie voor hondenfotografie begon toen ik de mijne kreeg, ik wilde mooie herinneringen voor iedereen creëren. In de loop der jaren heb ik mijn fotografie ontwikkeld om meer emotie te tonen.'

Andere winnaars waren o.a 'The Little Twins' van Monica van der Maden (Nederland) die de eerste plaats in de categorie 'Puppies' behaalde met een leuke foto van haar Weimaraner-pups Macy en Vino. Misschien doet die naam wel een belletje rinkelen, we hebben de winnares namelijk eerder geinterviewd voor DIGIFOTO Pro: Hondenfotografie: tips van Monica van der Maden.

Een nieuw interview met Monica van der Maden is binnenkort te lezen in de nieuwe (print) editie van Digifoto Starter!

(bovenstaand beeld: Anne Geier, Website)

De winnaar van hondenfotograaf van het jaar 2019 ontvangt een speciale capsule-expositie met foto's van hun honden in de Kennel Club Art Gallery in Londen, die ook te zien is in de Kennel Club Art Gallery als onderdeel van de 2019-winnaarsbeurs. Bovendien ontvangen ze een aangepaste afdruk van Loxley Color, trophy, rozet en certificaat.

(Foto header: Lotte van Alderen, Website)

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem