Productaankondigingen Panasonic tijdens IFA 2023 in Berlijn

Lumix camera's: Productaankondigingen Panasonic tijdens IFA 2023 in Berlijn

Redactie DIGIFOTO Pro 424

Op de IFA in Berlijn presenteert Panasonic zijn nieuwste innovaties. Deze innovaties, waaronder de camera's en lenzen, worden neergezet als een visie voor een duurzamere toekomst. Panasonic wil contentmakers de mogelijkheid bied en om interessante verhalen, die bijdragen aan het sociale welzijn, vast te leggen en te delen. "Het is ons streven om persoonlijk welzijn af te stemmen op mondiale duurzaamheid, en we hebben er hard aan gewerkt om deze visie te realiseren", legt Masahiro Shinada, CEO van Panasonic Corporation, uit. 

De LUMIX S5II en S5IIX

De LUMIX-camera's en lenzen van Panasonic bieden flexibiliteit, gemak en betrouwbaarheid. De nieuwe camera's in 2023 zijn de LUMIX S5II en de  LUMIX S5IIX. De LUMIX S5II is erg goed beoordeeld en heeft onlangs de prijs gewonnen voor 'Best Full Frame Expert Camera' op de Technical Image Press Association. De jury van deze prijs zegt: "Professionele contentmakers zullen blij zijn met de capaciteiten van deze hybride camera die in staat is hi-res foto's te produceren en beschikt over zeer geavanceerde videofunctionaliteit. Het is het eerste LUMIX-model dat beschikt over Phase Hybrid AF, wat de snelle en nauwkeurige autofocusprestaties sterk ten goede komt. De S5II heeft een nieuw Active I.S. (beeldstabilisatie) systeem dat speciaal werd ontwikkeld om bewegingen te compenseren bij opnames die worden gemaakt onder het 7 lopen, een spannende ontwikkeling voor het maken van opnames van evenementen."

De LUMIX S5IIX is praktisch dezelfde camera, afgezien van het exterieur. De camera is compleet matzwart. De camera heeft zelfs zwarte logo's en belettering, wat erg strak oogt.  De meerderheid van de jury van de Expert Imaging and Sound Association (EISA), een internationale organisatie waarin 60 technologietijdschriften, -websites en socialmediacommentatoren uit 29 landen zijn verenigd, was zeker niet minder onder de indruk. Een paar dagen geleden riepen zij de LUMIX S5IIX uit tot de 'EISA Video Camera 2023-2024'.

In het kort: Met hun uitstekende foto- en videoprestaties en verbluffend compacte en robuuste behuizing voldoen deze L-mount camera's aan de hoge eisen van creatieve foto- en videoliefhebbers en bieden ze tegelijkertijd een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding. Beide modellen zijn gebaseerd op een nieuw ontwikkelde full-frame CMOS-sensor van 24 megapixels en een even nieuwe beeldprocessor die werd ontwikkeld als onderdeel van de L2 technologiesamenwerking tussen LEICA en LUMIX.

Als onderdeel van het L-Mount-systeem stellen de nieuwe LUMIX S5II en LUMIX S5IIX nieuwe normen op het gebied van compactheid, functionaliteit en flexibiliteit. Want binnen het L-Mount-
systeem zijn er lenzen en accessoires van de hoogste kwaliteit voor vrijwel elke toepassing. Alleen het assortiment van Panasonic bestaat al uit meer dan een dozijn lenzen van hoge kwaliteit. De LUMIX S 14-28mm F4-5.6 MACRO werd onlangs nog toegevoegd als een betaalbare ultragroothoek- zoomlens. Wegens zijn veelzijdige zoombereik wordt deze full-frame lens aanbevolen voor groothoek landschaps- en architectuuropnamen, sfeervolle portretten en, dankzij de macrofunctie met een korte minimale scherpstelafstand, indrukwekkende detailopnames.

Meer over de LUMIX camera's: NIEUW! Panasonic LUMIX S5II en LUMIX S5IIX

afbeelding van Deena.clipboardmedia_179942

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie