Leer meer over landschapsfotografie bij Kamera Express

Redactie 395 0
Als je altijd al meer hebt willen leren over het fotograferen van landschappen, zit je bij Kamera Express goed.

Bij Kamera Express vind je allerlei handige tips, how to's en musthaves voor het maken van de mooiste landschapsfoto's. Ook is er weer een pagina met locaties te vinden, waarin er een overzicht met twaalf mooie plekken is samengesteld ter inspiratie.

Vijf technieken uitgelegd

Landschapsfotografie leent zich uitstekend voor het gebruik van verschillende technieken om je foto’s nog mooier te maken. Leer meer over technieken als Focus Stacking, Exposure Bracketing, Photo Stitching of het maken van een Timelapse. Heb je een Panasonic DC-G9 camera? Dan kun je gebruik maken van de 80 megapixel High Resolution modus. Ook deze techniek wordt uitgelegd in het artikel.

Doe mee met de fotowedstrijd landschap

Voor de fotowedstrijd landschap is Kamera Express op zoek naar jouw mooiste landschapsfoto's. Dit mogen natuurlijke, maar ook stedelijke landschappen zijn. Inspiratie nodig? Bekijk dan de video waar Nikon fotograaf Sjoerd van der Wal laat zien hoe hij te werk gaat. Ook toont hij de prijs van de fotowedstrijd, het Nikon AF-S 20mm f/1.8G ED FX objectief zien. Dit groothoekobjectief is uitermate geschikt voor het vastleggen van uitgestrekte landschappen. Dankzij het lichtsterke diafragma van f/1.8 valt er veel licht in dit objectief. Dit zorgt voor een zacht, vloeiend bokeh-effect. Met dit objectief maakt u bovendien zeer heldere opnamen bij weinig licht. Dus, heb je een mooie landschapsfoto gemaakt? Twijfel dan niet en stuur ‘m in!

Actie: gratis cursus landschapsfotografie

Eén van de acties is dat je de gehele maand september bij iedere aankoop vanaf €50,- een gratis cursus landschapsfotografie krijgt. In deze online videocursus leer je aan de hand van allerlei praktijkvoorbeelden de ins en outs van landschapsfotografie. Er wordt o.a. aandacht besteed aan wat landschapsfotografie nu precies is, de voorbereidingen die je moet treffen als je op pad gaat en welke apparatuur je allemaal kunt gebruiken. Daarnaast laten twee professionele landschapsfotografen hun werkwijze zien en geven zij handige tips en tricks.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie