Focus op Fotografie: Dronefotografie

Leer fotograferen met een drone

Redactie DIGIFO... 2288 0
Iedereen droomt er wel eens van: kunnen vliegen als een vogel en even niet gebonden zijn aan de zwaartekracht. Om nét even over de rand van die klif te kunnen kijken. Om te zien hoe de top van een hoge boom er van dichtbij uitziet. Om de omgeving waarin we wonen in al zijn onderliggende verbanden te kunnen zien.

Luchtfoto's zijn misschien wel zo fascinerend omdat ze ons een blik gunnen op de aarde zoals we die niet vaak zien: vanaf een hoogte van enkele tientallen tot honderden meters transformeert zelfs het saaiste landschap in een wonderlijk schouwspel. Tot voor kort was het als fotograaf beperkt mogelijk om de derde dimensie te verkennen, maar met de opkomst van betaalbare unmanned aerial vehicles – in de volksmond drones genoemd – die uitgerust zijn met een camera is dat nu echt verleden tijd.

In het boek Leer fotograferen met een drone van professioneel drone piloot Wiebe de Jager worden de mogelijkheden om te fotograferen met een drone stapsgewijs uiteengezet.

Als eerste worden de onderdelen van een cameradrone besproken. Daarna volgt de bespreking van een aantal populaire drones in verschillende prijsklassen. Na een korte introductie digitale fotografie volgen adviezen voor het daadwerkelijk fotograferen vanuit de lucht. Er wordt afgesloten met enkele praktische adviezen en tips voor mensen die verder willen gaan. Ook de regelgeving komt aan bod. Het geheel is aangevuld met inspirerende luchtfoto’s van dronefotografen uit de hele wereld.

Interesse in dit boek? Kijk hier.

Voor DIGIFOTO Pro 4.2018 die nu in de winkels ligt, hadden wij een uitgebreid interview met Wiebe. In dit interview komt onder andere 'de kromme regelgeving rondom drones' aan bod. Wil jij deze uitgave thuis op je deurmat ontvangen? Neem dan nu een abonnement op DIGIFOTO Pro en ontvang deze en nog 5 edities voor slechts 29,75. Je kunt deze editie (t.z.t.) en voorgaande nummers ook los bestellen voor €7,95 inclusief verzendkosten (binnen Nederland).

Foto: © Wiebe de Jager

Lees ook: Ben jij al begonnen met dronefotografie? Wij geven je handige tips!

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie