Foto- en filmprojecten ten tijde van social distancing; hoe doe je zoiets?

Creatief en verbindend anticiperen op de context van deze krankzinnige tijd

Redactie DIGIFO... 879 0
Ten tijde van crisis door een wereldwijde pandemie en de bijkomende en verstrekkende maatregelen vroeg je redactie zich af; wat als je ondernemend foto- of videograaf bent? Kan je nog op pad? Wat is de waarde van je werk in deze context? Wij zochten het voor je uit en vonden een paar hartverwarmende initiatieven van creatieve ondernemers, die bedoelt zijn om te verbinden en te anticiperen op de huidige behoeften van de maatschappij. Wij zetten een aantal van dit soort inspirerende projecten voor je op een rij.

MRK Film

Bij het productiebedrijf MRK film hebben ze als visie dat ze van betekenis willen zijn met hun werk. Normaal gesproken gaan ze veel op pad om ideeën uit te werken, op locatie of in de studio te filmen en de uiteindelijke beelden te monteren en volgens afspraak af te leveren. Maar ook MRK Film heeft te kampen met opdrachten die worden verzet tot na de crisis. Dit heeft ze geïnspireerd om hun tijd anders maar toch zinvol te benutten. In samenwerking met IF-TV productions en ledschermbus.nl gaan ze op pad met persoonlijke videoboodschappen. Een prachtig initiatief en levert hartverwarmende en emotionele reacties op.

 

 

Gratis Masterclass Filmschrijven

Willem Bosch is een Nederlandse scenarioschrijver en tevens regisseur. Series zoals Penoza, Van God los, en Nieuwe buren komen uit zijn hand. Maar ook grote bioscoopkrakers schreef hij op zijn naam zoals het mede door hem bedachte Feuten, Baantjer: Het Begin en Bellicher: Cel (het vervolg op Bellicher; de Macht van meneer Miller).

In deze tijden van corona is hij met een speciale actie begonnen op zijn Instagram account. Hij geeft via dit medium mini-masterclasses filmschrijven voor mensen die momenteel thuis zitten omdat ze bijvoorbeeld in een contactberoep werken. Misschien is dit net het laatste zetje voor mensen met talent voor schrijven van de misschien wel toekomstige kaskraker en anders is het een toffe en inspirerende manier om de crisis qua tijd door te komen.

Heb je een drone? Jij kan dan ook iets moois doen!

Bij SBSB is eind maart een actie gestart voor drone fanaten die zich kunnen aanmelden om liefdevolle berichten – vaak groots uitgeschreven op straat met krijt - van bovenaf te filmen. Maar ook spandoeken met een hartverwarmende boodschap en alle andere soortgelijke uitspattingen die de hang naar sociale interactie vertegenwoordigen.

 

 

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden, dan kan dat hier.

Deel ons jouw verhaal, werk of project!

Heb jij ook een mooi initiatief opgestart of weet je iemand die een verbindend fotoproject heeft lopen dat in relatie ligt tot de Coronacrisis? Laat het de redactie weten en wie weet schrijven we hier dan een mooi artikel over.

Je kan hieronder een reactie achterlaten of inloggen. Account aanmaken? Hier leggen we dat stap voor je stap uit!

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie