Een zeer complete, handzame én betaalbare kit

Ledgo LG-E268C Bi-Color 2 LED Light Kit

Redactie 1072 1
Naast fotografie houden veel fotografen zich vandaag de dag ook steeds vaker bezig met filmen. Dankzij deze trend wordt ledlicht steeds populairder. Dit licht is verkrijgbaar in allerlei maten en varianten. Wij gingen aan de slag met de Ledgo LG-E268C Bi-Color 2 LED Light Kit. Een zeer complete, handzame én betaalbare kit.

De Ledgo LG-E268C Bi-Color 2 LED Light Kit is, zoals de naam al aangeeft, een lichtgewicht en draagbare continu verlichtingsset voor video, portret- en trouwfotografie op locatie of in de studio. Deze set bestaat uit twee LG-E268C Bi-Color LED-panelen met ieder een lichtopbrengst van 2165 Lumen en twee lampstatieven. Dankzij de zachte LED-verlichting krijgt je model geen last van haar ogen. Dat maakt dat deze kit zich ook prima leent voor baby- en kindershoots. In de meegeleverde draagtas kun je de videolampen inclusief de twee statieven en alle accessoires eenvoudig overal mee naartoe nemen.

Zacht en diffuus licht

De Ledgo E268C LED-lampen maken gebruik van hoog-rendement LED's en verspreiden een zacht en diffuus licht waardoor ze ideaal zijn voor portretfotografie of video. Met de traploos instelbare helderheid en een regelbare kleurtemperatuur van minimaal 3200 tot maximaal 5600K kun je de belichting eenvoudig aan jouw smaak, andere verlichting of het omgevingslicht aanpassen. De videolampen zijn maar 15 millimeter diep en hebben een paneelvorm waardoor ze gemakkelijk te vervoeren zijn.

Goed geventileerd

Ook niet onbelangrijk, de behuizing van de lampen is goed geventileerd waardoor de warmte zeer goed afgevoerd wordt. Je kunt de lampen van stroom voorzien door middel van de meegeleverde AC-adapters. Maar ook door optioneel verkrijgbare Sony NP-F serie lithium-ion accu's. Dat laatste is natuurlijk wel zo handig. In dat geval kun je de set ook inzetten op locaties waar geen netspanning aanwezig is. Het scheelt bovendien een hoop gedoe én het maakt je een stuk flexibeler.

Ook handheld te gebruiken

Je kunt de Ledgo E268C videolampen op de meegeleverde lampstatieven plaatsen voor een vaste opstelling maar ze ook handheld gebruiken met de meegeleverde handgrepen. Handheld gebruik maakt het mogelijk om je onderwerp op een zeer creatieve manier te belichten. Dat vereist natuurlijk wel een licht assistent.

Kenmerken van de Ledgo LG-E268C Bi-Color 2 LED Light Kit

- Ieder paneel heeft 268 LED's en een CRI van 95
- Helderheid traploos regelbaar van 0 tot 100 procent
- Kleurtemperatuur regelbaar van 3200 tot 5600K
- Werkt op AC-adapter of twee NP-F serie li-ion accu's
- Ingangsvoltage van 15-24 Volt
- Stroomverbruik van 26.8 Watt
- Afmetingen 35 x 24 x 1.5 centimeter
- Weegt 940 gram

Adviesprijs €549,-

Meer info vind je hier.

Lees ook: Sirui stelt Mike Muizebelt pro filter kit samen

Lees ook: Martin Hogeboom: 'Knutselen met licht, daar haal ik mijn lol uit'

 

 

 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van jean.franssen_168933

Wat is de inzetbaarheid van zo’n systeem in een fotostudio?
Is dit vergelijkbaar met fotografen met continu-licht/daglicht lampen?
Haal ik niet meer uit een flitsset ?

Ik hoor het graag van jullie.