Kook een afbeelding met Ana’s Photographic Cooking Kit

Kook een afbeelding met Ana’s Photographic Cooking Kit

Fabienne Keijzer 1922
Met Ana’s Photographic Cooking Kit kun je foto’s ontwikkelen met behulp van producten die je in je keukenkastjes kunt vinden. Deze creatieve DIY set is gebaseerd op darkroom fotografie en laat je de meest unieke afbeeldingen creëren.

Foto's koken met Ana's Photographic Cooking Set

De mensen van IMG-I uit Rotterdam hebben ’s werelds eerste fotografische kookset ontworpen. Met Ana’s Photographic Cooking Kit kun je de darkroom fotografie ontdekken middels een speelse en creatieve DIY set. Voor het ontwikkelen van unieke afbeeldingen hoef je geen schadelijke chemicaliën te gebruiken, maar kun je eetbare en onschadelijke artikelen gebruiken die iedereen wel in zijn of haar keukenkastjes heeft staan.

Ana's Photographic Cooking Kit

Hoe het werkt

Met de kit kun je unieke afbeeldingen ontwikkelen en je hebt geen professionele darkroom nodig. Dat ontwikkelen gaat middels Anatype, een fotografisch proces dat IMG-I zelf heeft ontwikkeld. Hoe werkt het? Eerst maak je de oplossing van soda, vitamine C, azijn en zout, en maak je ook de andere badjes met water klaar. Daarna neem je één van de 10 lichtgevoelige papieren uit de kit. Dit proces moet wel in een donkere, rode kamer plaatsvinden. Dit kun je doen met de zaklamp-functie op je smartphone waarover je het rode filter legt die bij de Cooking Kit zit. Daarna leg je een object naar keuze op het papier en schijn je er met licht op. Hierna moet je de afbeelding laten ontwikkelen en ‘koken’, oftewel fixeren. Et voilà! Een eigen unieke afbeelding!Crowdfunding via Indiegogo 

Ana’s Photographic Cooking Kit is momenteel bezig met een crowdfunding op Indiegogo. Daar kun je een kit bestellen voor slechts 23 dollar. De eerste kits zullen rond maart 2017 worden verzonden. Kijk voor meer informatie op de website.

Ana's Photographic Cooking Kit

Lees ook: Ontwikkel zelf je analoge films met de Osiris F1

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne