Kim Feenstra in jury WNF-Frans Lanting Award

Kim Feenstra in jury WNF-Frans Lanting Award

Redactie DIGIFO... 1988 0
Topmodel en aanstormend fotograaf Kim Feenstra is het nieuwe jurylid van de WNF-Frans Lanting Photo Award. Zij vormt de jury van de prestigieuze natuurfotowedstrijd met onder anderen Humberto Tan, André Kuipers en de beroemde natuurfotograaf Frans Lanting. De grootste natuurfotowedstrijd van Nederland wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden. Hoofdprijs is een exclusieve fotoreis naar een project van het Wereld Natuur Fonds. Inzenden kan tot 1 september.

Feenstra is bekend als model en actrice, maar timmert hard aan de weg als professioneel fotograaf. Zij ontdekte haar passie en talent voor fotograferen vorig jaar door haar deelname aan het tv-programma Het Perfecte Plaatje op RTL4. Zij eindigde nipt als tweede in de fotografiecompetitie met BN’ers. Winnaar werd mede-jurylid en WNF-ambassadeur Humberto Tan. Tijdens het programma fotografeerden de deelnemers ook projecten van het Wereld Natuur Fonds in Nederland en Zuid-Afrika.

Inmiddels werkt Feenstra als vaste fotograaf voor het glossy magazine de Wendy en legt ze zich toe op natuurfotografie. “Een beeld hoeft voor mij niet stilistisch perfect te zijn’’, vertelt Feenstra. “Ik houd ervan foto’s te maken die een verhaal vertellen. Juist de natuur zit vol verhalen. Waarom staat een dier stokstijf stil of gedraagt het zich nerveus? Wat doet de invloed van de mens met de natuur? Ik word als jurylid graag verrast met prachtige verhalende natuurbeelden.”

Lees meer: Interview met Frans Lanting

De visie van Feenstra sluit aan op het thema van de WNF-Frans Lanting Photo Award 2017. Foto’s die een verhaal vertellen krijgen dit jaar extra aandacht. “Natuurfotografie begint met heel goed en vol verwondering kijken naar de wereld om je heen’’, vertelt Frans Lanting. ,,Wat zie je echt? Wat betekent dat? En kun je dat in één beeld vangen? Dat is voor mij natuurfotografie. Het maakt niet uit of dat natuur ver weg is of natuur in Nederland. Want natuur is overal.”

Jury

De jury bestaat naast Kim Feenstra uit WNF-ambassadeurs Humberto Tan, André Kuipers, de internationaal onderscheiden natuurfotograaf Jasper Doest en natuurlijk Frans Lanting. Vanuit het Nederlands Fotomuseum is Marieke Wiegel jurylid. Zij werkte eerder voor onder meer World Press Photo en Magnum Photos in Parijs. WNF-expert Christiaan van der Hoeven completeert de jury.

Deelnemen

Deelnemers kunnen tot 1 september hun mooiste natuurfoto’s insturen naar www.wnf.nl/photoaward. De prijswinnaars worden in december bekend gemaakt.

De WNF-Frans Lanting Photo Award kent drie leeftijdscategorieën: kinderen tot 12 jaar, jonge talenten tussen 12 en 18 jaar en volwassenen. De hoofdprijs is een fotoreis naar een WNF-project en de prestigieuze WNF-Frans Lanting Photo Award. De winnaars in de categorieën voor kinderen en jongeren en de winnaar van de Publieksprijs ontvangen ook een bokaal en hebben een meet & greet met Jasper Doest. Verder krijgen alle winnaars een overnachting in Center Parcs.

Ingezonden foto’s zijn nu al te zien op de site www.wnf.nl/photoaward. Vanaf dit najaar kan iedereen ook weer stemmen voor de Publieksprijs. De prijswinnaars worden eind 2017 bekend gemaakt.

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie