Kennis maken met de nieuwe social media app: Clubhouse

Bibi Williamson 675 0
De Clubhouse-app is momenteel nog in de bètafase, maar dat weerhoudt duizenden content creators er niet van om hun stem te gebruiken. Deze app staat bekend om ideeën te delen en echte vriendschappen op te bouwen met je ideale klant. Wat deze app precies inhoudt lees je in dit artikel.

Wat is de Clubhouse app?

Clubhouse is een app dat een nieuw soort social media-kanaal introduceert waarop je ‘telefoongesprekken’ kunt afluisteren. Het is vergelijkbaar met een livestream kijken maar dan zonder beeld. Zie het als luisteren naar je favoriete podcast of het kijken naar een TedTalk. Stel je nu voor dat je met deze sprekers kunt communiceren om vragen te stellen. Zeker in de huidige pandemie kan dit zeker van pas komen. Op dit moment is de app alleen nog beschikbaar voor iPhone-gebruikers, maar een Android-versie is in ontwikkeling.

Waarom de app gunstig is voor fotografen

De app legt zijn focus erg op de interesses, hobby’s en banen van de gebruikers. Dit zou dus voor fotografen best een goed platform zijn om tips te delen en van elkaar te leren. Zo kan je bij clubs aansluiten met onderwerpen die jij belangrijk of interessant vindt (het is vergelijkbaar met de Groups functie op Facebook) waar jouw ideale klant zou kunnen rondhangen. Clubs zijn een veilige plek om gezien, gehoord en begrepen te worden. Als je kiest om je aan te sluiten bij een club krijg je de kans om op een dieper niveau met andere fotografen en klanten in contact te komen.

In de app is het wel duidelijk dat vrijwel iedereen daar contact wil maken met anderen. Instagram speelt een belangrijke rol voor die verbinding. Als je geïnteresseerd bent in iemand anders in de virtuele spreekkamer kun je op hun pictogram klikken en hun Instagram bezoeken. Het is een goede manier om te netwerken met mensen van over de hele wereld.

Het gaat eigenlijk om deze drie dingen:

  • Leren: Mensen bieden zoveel waarde aan de virtuele spreekkamers en je krijgt veel informatie en advies.
  • Anderen helpen: Je kan zelf in virtuele spreekkamers live gaan om gesprekken te voeren. Je creëert daarmee ook een ruimte waar je van elkaar kunt leren.
  • Elkaar verbinden: Vooral in deze tijd moeten we ons allemaal verbonden voelen met andere mensen. Op deze app zitten een hoop potentiële fotograafvrienden die je vindt door deel te nemen aan kamers en door discussies te voeren.

Hoe kom ik in de Clubhouse app?

De Clubhouse app werd vorig jaar maart geïntroduceerd en de reden dat er toen nog geen hype ontstond was omdat je de app alleen kan gebruiken als je uitgenodigd werd door een al geregistreerd lid. Inmiddels heeft bijna elke BN'er die ook actief is op Instagram een Clubhouse-account. Je zal dus eerst een uitnodiging moeten zien te regelen. Elk lid van Clubhouse heeft twee invites om uit te delen en dat worden er meer naar mate hij of zij de app vaker gebruikt.

Maar hoe krijg je zo’n invite? Er zijn op dit moment enkele manieren: 

  • Schrijf je in op hun wachtlijst wanneer je de app downloadt en reserveer je gebruikersnaam.
  • Door je plek te reserveren, kun je misschien sneller geaccepteerd worden om de app ook te gebruiken. Het is afhankelijk van hoeveel van je vrienden Clubhouse al gebruiken. Zij kunnen een melding ontvangen dat je wacht op toegang, wanneer dit gebeurt krijgen ze de mogelijkheid om je toegang te geven. Zelfs als ze geen officiële uitnodiging hebben om te verzenden.
  • Als je door een collega / medewerker bent gevraagd om als gast een kamer te hosten (als 'spreker') maar nog geen toegang hebt tot de app, kan die collega / medewerker een aanvraag indienen voor een tijdelijke uitnodiging.
  • Er kunnen meer uitnodigingen worden uitgedeeld aan leden die bijdragen aan de clubhuisgemeenschap, dus blijf gewoon in de gaten houden bij je huidige netwerken (zoals vragen in Facebook-groepen). Bijdragen kunnen zijn: het hosten van geweldige gesprekken, deelnemen aan de discussie en het uitnodigen van andere grote bijdragers op het "podium".

Clubhouse is van plan binnenkort openbaar te gaan. De app is niet bedoeld om exclusief te zijn, dus je komt hoe dan ook een keer binnen. De reden dat het nu zo nog zo exclusief is omdat ze technisch gezien nog in bèta zijn, het publiek langzaam laten groeien en ervoor zorgen dat de app niet vol zit met glitches.

Het is dus nog even afwachten voordat de app voor iedereen bereikbaar is. Ben je nieuwsgierig en heb je een iPhone? Download dan hier de app.