Hoe stuur je je team aan?

Hoe stuur je je team aan?

Nadja Geskus 858
Samenwerken met een geweldig team van modellen, een visagist, hairstylist en stylist is prachtig! Maar het kan ook best wel lastig zijn als fotograaf zijnde om je team goed aan te sturen. Zeker als iedereen een andere visie heeft over het resultaat. In deze video wordt door Clinton Lubbe uitgelegd hoe je het beste je team kunt aansturen tijdens een shoot.

Voorbereiding

Om de shoot makkelijk te laten verlopen is voorbereiding erg belangrijk. Scout je locatie en werk uit wat je graag wilt maken. Zo zorg je er voor dat je niet verrast wordt tijdens de shoot en kun je de shoot snel laten verlopen. Soms is het echter niet mogelijk wat je in gedachten had, laat het dan gaan. Wat niet gaat, gaat niet. Dan is er echt wel een ander idee wat wel werkt!

Samenwerken

Als je tijdens je shoot een goede samenwerking hebt, zal je dat ook zeker terug zien in je foto’s. Het is dan ook belangrijk om tijdens de shoot goed te blijven communiceren met je team. Dat is niet voor iedereen even makkelijk, maar wel iets waar je aandacht aan moet blijven besteden. Leg duidelijk uit wat je verwacht van iedereen en wat jij graag zou willen zien.

Hoe stuur je je team aan?

Foto's: Screenshots uit de video/Clinton Lubbe

Visie

Een fotoshoot ontstaat bij een idee, vaak is dit het idee van de fotograaf, jij maakt immers het beeld. Belangrijk is dat deze visie niet verloren gaat onder alle ideeën van de anderen. Ook hier is communiceren dus weer erg belangrijk. Praat met iedereen hoe jij denkt over je concept. Als je het lastig vindt om dit te verwoorden, kun je het beste een moodboard maken. Maak er een voor een sfeerimpressie, voor de visagie, voor de styling. Zo weet iedereen wat er van hem verwacht wordt.

Vertrouwen

Het vertrouwen is erg belangrijk tijdens een shoot. Zorg dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Maak een praatje met iedereen en neem de spanning weg. Zet bijvoorbeeld een lekker muziekje op, dat zorgt altijd voor een ontspannen sfeer.

Bekijk de video van Clinton Lubbe voor meer informatie.

Lees ook: Een fotoshoot zonder prof-team

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja