Vluchtelingen op Lesbos

Kara Tepe – Het leven in een vluchtelingenkamp door Maartje Brockbernd

Redactie DIGIFOTO Pro 1727
Al sinds 2015 heeft West-Europa te maken met een grote stoet vluchtelingen. Sindsdien hebben miljoenen mensen hun vrienden, familie en huis achtergelaten in de hoop weg te komen van geweld, vervolging en angst. Na duizenden kilometers reizen komen ze vaak in een vluchtlingenkamp terecht waar ze soms wel jarenlang zitten. Maartje Brockbernd bezocht Kara Tepe, een vluchtelingenkamp op Lesbos en maakte daar deze fotoserie.

Maartje Brockbernd was erg benieuwd naar het leven van de mensen in de vluchtelingenkampen in Griekenland. Deze mensen hebben duizenden kilometers gereisd, hebben alles achtergelaten en zijn vaak getraumatiseerd door alles wat ze hebben meegemaakt en hopen nu een nieuw bestaan op te pakken. Het kan echter jaren duren voor ze verder mogen reizen en aan hun nieuwe leven kunnen beginnen.

Onlangs bezocht Brockbernd het vluchtilingenkamp Kara Tepe op het Griekse eiland Lesbos waar ze voor de Nederlandse stichting ‘Movement on the Ground’ het dagelijkse leven wilde vastleggen. De foto’s die Brockbernd daar maakte zijn verrassend positief en geven een unieke kijk in het leven van talloze mensen die ontzettend veel hebben meegemaakt.
Maartje Brockbernd
Maartje Brockbernd
Maartje Brockbernd
Maartje Brockbernd
Maartje Brockbernd
Maartje Brockbernd
Maartje Brockbernd
MovementOnTheGround-KaraTepe-CopyrightMaartjeBrockbernd
Maartje Brockbernd

Lees ook: Private Eyes - Maartje Brockbernd

Maartje Brockbernd

Maartje Brockbernd is een portret- en documentairefotograaf uit Dordrecht die zich richt op sociale kwesties. Het belangrijkste doel van haar foto’s is het waargebeurde verhaal vastleggen zonder oordeel, zo wel ver weg als om de hoek.

Kijk voor meer informatie op de website van Maartje Brockbernd of stichting Movement on the Ground.

Alle foto’s © Maartje Brockbernd, gepubliceerd met haar toestemming.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie