Komt Adobe met een volledig werkende versie van Photoshop voor iPad?

Introductie Photoshop voor iPad

Eefke Burg 426 0
De afgelopen tijd werd de komst aangekondigd van de veelgebruikte Photoshop app voor iPad. Bij het uitbrengen van de software klaagden met name professionele gebruikers over het gebrek aan functies. Hoe zit dit precies?

'Full Photoshop' voor iPad

Toen de app voor het eerst werd onthuld in 2018, waren veel fotografen enthousiast en omdat er woorden als 'full Photoshop' werden gebruikt, geloofden veel fotografen dat de hele applicatie beschikbaar zou zijn bij de lancering. In werkelijkheid verwees het woord 'full' naar het feit dat de applicatie dezelfde corebasis zou bevatten als de volledige versie voor desktop, in tegenstelling tot eerdere apps die waren gebouwd zonder de volledige professionele applicatie als uitgangspunt te gebruiken, zoals Photoshop Mix of de inmiddels niet meer bestaande Premiere Clip.

Lees ook: Hoe start je een fotografiebedrijf zonder geld?

Photoshop voor iPad beschikt niet over dezelfde features

'Ik ga er van uit dat iedereen features met elkaar wil vergelijken,' vertelt Scott Belsky, Chief Product Officer van Adobe aan Petapixel. 'We wilden ervoor zorgen dat je zou beschikken over de volledige functionaliteit van Photoshop. De nieuwe versie biedt professionele fotografen superieure resultaten waardoor ze even goed of nog beter op een iPad kunnen werken. Tegelijkertijd wilden we ervoor zorgen dat iemand die nog niet of nooit met Photoshop heeft gewerkt geen jaren nodig heeft om het softwareprogramma onder de knie te krijgen.'

Lees ook: Nikon Z 6 – 1 jaar later

Later gaf de vertegenwoordiger van Adobe aan dat veel fotografen veel taken op de iPad kunnen afronden, maar dat ze voor sommige taken toch nog het beste de desktop variant kunnen gebruiken. Eerste gebruikers die van de software gebruik maakten deelde dat het erg lang duurt om bepaalde bewerkingen te kunnen voltooien. De functies die op dit moment nog niet beschikbaar zijn, worden voor een latere versie wel beschikbaar. 

Bij de redactie hebben we helaas nog niet de mogelijkheid gehad om alle functies te kunnen testen. We zijn daarom ook erg benieuwd naar jullie ervaringen met de nieuwe Photoshop versie voor iPad. Deel je ervaringen in de opmerkingen hieronder.

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke