Nikon Z 6 – 1 jaar later

Nikon Z 6 – 1 jaar later

Eefke Burg 1222 0
Fotograaf Dan Watson maakt prachtige beelden op bijzondere locaties. Zo schoot hij laatst bijvoorbeeld foto's bij een prachtige fotoshoot in IJsland. Waar de fotograaf eerst veel gebruik maakte van zijn Sony, is hij onlangs volledig overgestapt op zijn Nikon Z 6. In deze video vertelt hij waarom.

Waarom de fotograaf overstapte naar de Nikon Z 6

'De eerste reden waarom ik ben overgestapt is overduidelijk de kwaliteit,' vertelt de fotograaf. 'Dat is dan ook het eerste waar ik naar kijk als ik een bepaalde camera uit de kast pak. De Nikon Z 6 is een 24 megapixel camera. Het is één van de beste, zo niet dé beste camera als het aankomt op beeldkwaliteit. Het heeft een bijzonder grote dynamisch bereik, presteert goed bij weinig licht en de kleuren komen er super goed bij uit.'Lees ook: Noct van Nikon extreem populair

Prachtige beelden met de Nikon Z 6

Voor video is de fotograaf ook heel erg over de camera te spreken, met name over de 6k-sensor. 'Je kan tot aan 60 frames per seconde schieten en over het algemeen heb je de beste kwaliteit die je kan krijgen, met welke camera ik het ook vergelijk.' Als je een camera langer gebruikt speelt ook ergonomie een steeds grotere rol. 'Er zijn heel veel camera's waar je minder van gaat genieten als deze niet prettig in de hand ligt.'

Lees ook: Tien alledaagse items die je foto's viral laten gaan

Fijn aan de Nikon Z 6 vindt de fotograaf ook de viewfinder en het scherm. 'Het is een 3,6 inch touchscreen en één van de beste viewfinders die er op dit moment te vinden zijn, onder andere door de hoge resolutie.' In zijn video laat hij onder andere zien dat hij de weather sealing test heeft gedaan met de camera en zie je pracdhtige beelden van zijn shoots die hij heeft gemaakt.

Bekijk voor zijn volledige ervaring hieronder de volledige video:

 

 

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke