Interview Nikon-ambassadeur Ray Demski

Christel de Wolff 791 0
Als actie- en sportfotograaf die opgroeide met boksen voelde Nikon-ambassadeur voor Europa, Ray Demski, zich altijd al aangetrokken tot Bukom; een kleine wijk in Accra, Ghana waar een uitzonderlijk aantal wereldkampioenen boksen vandaan komt. Met zijn project gaat Ray op zoek naar het mysterie van de boksscene in Bukom.

Nikon-ambassadeur in Accra, Ghana

Hoewel hij dacht een serie over sportactie te gaan maken, kwam Ray Demski terug met een veel diepgaander verhaal. 'Dit is niet de eerste keer dat het verhaal van de boksers uit Bukom wordt verteld, maar ik wilde de boksers op mijn manier laten zien, ze afbeelden als helden – de manier waarop ze worden gezien door de plaatselijke gemeenschap. Dit is misschien een wat onnatuurlijke aanpak, maar tegelijkertijd toont het eindresultaat een romantische en emotionele kijk op de atleten en dat gevoel is heel echt.' zegt hij. 

Interview en video-portret van Nikon-ambassadeur

Nikon vroeg Ray Demski uitgebreid over zijn fascinatie voor boksers uit Bukom en hoe zijn project in z'n werk ging. Ook is er ruimte voor tips van de fotograaf. Hoe bereid je je bijvoorbeeld voor op een bijzonder project als dit en wat waren de uitdagingen? Het hele verhaal lees je op de website van Nikon. Wil je je liever laten inspireren in beeld en geluid? Nikon bundelde het hele video-interview met Ray Demski tot een mooie afspeellijst. Klik hier

Lees ook: Nikon winter cashback


Bokser Wahab Oluwaseun (uit Nigeria) aan het trainen bij boksstichting ‘Charles Quartey Boxing Foundation’ in Accra, Ghana op 29 september 2017.
Copyright foto © 2017 Ray Demski | Nikon D850 + AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G | 35 mm | f/5 | 1/6400 sec. | ISO 1250

Meer foto's van Nikon-ambassadeur Ray Demski vind je op zijn website

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel