Huis Marseille presenteert fotoboekenmarathon

Redactie DIGIFO... 1576 0
Op zondag 21 december 2014 presenteert Huis Marseille de Fotoboekenmarathon. Voor het zevende jaar op een rij zal Huis Marseille op deze dag in het teken staan van het fotoboek. Met een grote fotoboekenmarkt, veel nieuw werk, signeersessies en de hele dag interviews met de aanwezige fotografen door Jasper Krabbé.

Persbericht

Dit jaar stelt Huis Marseille de verzamelwaarde van het fotoboek centraal. Anno 2014 lijkt de interesse voor bijzondere fotoboeken onverminderd. Door moeilijke tijden voor uitgevers brengen steeds meer fotografen bijzondere boeken uit in eigen beheer en met een kleine oplage Op sommige boeken ontstaat soms een ware run (en worden daarmee onbetaalbaar), terwijl andere boeken eeuwig blijven liggen. Waar ligt dit aan? Kortom: wat maakt of breekt de verzamelwaarde van een fotoboek? 

Verzamelaars

Tijdens de Fotoboekenmarathon komen verzamelaars zoals Reijn van de Lugt en André Thijssen hierover aan het woord. Acteur/regisseur en fotografieliefhebber Jasper Krabbé (wiens tentoonstelling Soulmade momenteel in het Tropenmuseum te zien is) zal fotografen interviewen. Deelnemende fotografen zijn o.a.: Johannes Schwartz, Martijn van de Griendt, Anika Schwarzlose, Awoiska van der Molen, Bertien van Manen, Oskar Schmidt (DE) en Émeric Lhuisset (F).

Willem van Zoetendaal

De dag wordt afgesloten door Willem van Zoetendaal, met een lezing over het werk van Johan van der Keuken en de fotoboeken die Van Zoetendaal met hem maakte. Van der Keukens werk zal ook in de tentoonstelling te zien zijn en Van Zoetendaal zal speciale aandacht besteden aan de heruitgave van het bijzondere boek Mise Au Jour.

Boekverkoop

Gedurende de hele dag is er uitgebreide boekverkoop in Huis Marseille, waar de aanwezige fotografen na hun interview desgewenst hun boeken kunnen signeren. Rond de fotoboekenmarathon organiseert Huis Marseille bovendien een modern antiquariaat in de museumwinkel, waar voor bijzonder aantrekkelijke prijzen fotoboeken kunnen worden aangeschaft.

Openingstijden

Het museum zal op deze dag geopend zijn van 10:30 tot 19:00 uur, zodat er volop gelegenheid is om een drankje aan de bar te nuttigen, de bijzondere selectie fotoboeken te bekijken, andere fotografen te ontmoeten en natuurlijk om de juist geopende dans- en fotografietentoonstelling 'Dancing Light / Let it move you…’ te bezoeken. Toegang tot de Fotoboekenmarathon is gratis, excl. museumentree, de Museumkaart is hiervoor gewoon geldig.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie