Laat je inspireren door landschapsfotografen

Hoe haal je het beste uit je groothoeklens?

Remco Stunnenberg 661 0
Iedere zichzelf respecterende landschapsfotograaf heeft hem in zijn fototas zitten; de groothoeklens. Als landschapsfotograaf wil je tenslotte zo goed mogelijk de intentie van het landschap overbrengen aan de kijker. Maar hoe maak je nu de beste compositie met een groothoeklens?

Landschappen zijn vaak groots en meeslepend. Daar hoort een wijde blik op de wereld bij. Niet voor niets vormt de groothoeklens een belangrijk stuk gereedschap van de landschapsfotograaf.

Groothoeklens

De beste compositie

Als landschapsfotograaf ben je bijna altijd op zoek naar maximale scherpte voor een scene om zoveel mogelijk detail van het landschap te tonen. Maar hoe maak je nu de beste en meest dwingende compositie met een groothoeklens? Met andere woorden: hoe haal je het maximale uit 'jouw' landschap? Het is een uitdaging die veel fotografen waarschijnlijk wel zullen herkennen.

Eigen stijl

In een inspirerende video wordt nader ingezoomd op het werk van vijf landschapsfotografen met ieder een heel eigen stijl. Hoe halen zij met een groothoeklens het maximale uit een landschap?

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco