Vast in de metro

Vast in de metro

Nadja Geskus 1207
Ken je dat beklemmende gevoel wat je krijgt als je in de spits rijdt en de metro zit weer eens bomvol. De ruiten beslaan, het wordt warm in de metro en iedereen zit veel te dicht op elkaar. In Nederland komt het al regelmatig voor, maar in Tokyo is het nog veel erger. Michael Wolf legde het vast.

Metro

Hoewel we in Nederland vinden dat de spits dramatisch is en er veel wordt geklaagd over het openbaar vervoer, mogen we in vergelijking met de Japanse stad Tokyo toch echt niet klagen. De metro’s zitten propvol. Elke ochtend moeten duizenden Japanners in onmenselijke omstandigheden zich in de metro wagen. De ruimtes zijn veel te klein, het vocht hoopt zich op en er komt een groot gebrek aan lucht in de wagons.

Vast in de metro

Michael Wolf

De Duitse fotograaf Michael Wolf richt zich in zijn werk op het leven in megasteden. Veel van zijn projecten documenteren onder andere de achitectuur van de metropolen. Maar voor zijn serie ‘Tokyo Compression’ benaderde hij het leven in de megastad Tokyo toch heel anders. Hij fotografeerde mensen door de ramen van metro’s. Mensen die zich elke ochtend weer begeven in het openbaar vervoer. Elke dag vast in de propvolle wagons. Michael Wolf benaderde dit topic op een bijzondere manier en de foto’s geven je ook echt een beklemmend gevoel.

Vast in de metro
Vast in de metro
Vast in de metro
Vast in de metro

Foto's gemaakt door Michael Wolf

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja