Het mooiste fotoalbum voor iedere gelegenheid

Het mooiste fotoalbum voor iedere gelegenheid

Redactie DIGIFO... 3733 0
Je meest dierbare herinneringen verdienen natuurlijk een prachtige presentatie in een hoogwaardig en duurzaam fotoalbum. Het maken van zo'n album kost flink wat tijd en dus moet je van te voren bepalen aan welke fotoalbumproducent je je mooiste momenten toevertrouwt.

Advertorial

Ondanks het grote aanbod van fotoalbumproducenten, is de keus voor de kritische fotograaf met oog voor detail een stuk beperkter. Een uitstekende keus is Profotonet, een toonaangevende producent van fotoalbums én exclusieve trouwboeken.

Het vaklab dat gevestigd is in Capelle aan den IJssel weet zich in klasse te onderscheiden van andere labs. Niet alleen richt het zich op vakfotografen, maar ook semi-professionals, fotografiestudenten én veeleisende hobbyfotografen zijn hier aan het goede adres voor een fotoalbum dat voldoet aan hun kwaliteitseisen.

Profotoalbum of Profotoboek

Om de diverse doelgroepen te bedienen heeft het lab twee fotoalbumlijnen in haar assortiment; het zogenaamde Profotoalbum en het Profotoboek. Die eerste is geschikt is voor het vereeuwigen van zowel de kleine als grote momenten in het leven, letterlijk van geboorte tot overlijden. Babyalbums, communiealbums, portfolio's en ook huwelijksreportages zijn maar een greep uit de onderwerpen die zo'n album kan bevatten. Het Profotoboek kan gezien worden als de exclusieve variant van het Profotoalbum. Met zijn chique uitstraling en bijzonder luxe afwerking is deze productlijn 'top of the bill' voor (met name) huwelijksreportages.

Profotonet Lay Flat

Fotoalbums voor elke gelegenheid

Wanneer je het Profotoalbum bekijkt, valt meteen op hoe professioneel het album is uitgevoerd. Opties die bij andere aanbieders tegen een meerprijs worden geleverd, zijn bij dit fotoalbum het uitgangspunt. Zo zijn de fotobladen standaard belicht op lichtgevoelig fotopapier. Het verschil met albums op 'gewoon papier' is duidelijk zichtbaar; de haarscherpe detaillering, kleurechte weergave én het ontbreken van storende drukwerkrasters vallen direct op. Door de speciale inbindtechniek (het zogenaamde 'lay-flat'-principe) voelen de pagina's niet alleen extra stevig aan, maar valt het album ook nog prachtig vlak open, waardoor panorama's bijzonder mooi tot hun recht komen.

Profotoalbum

Profotonet levert fotoalbums in vijf formaten: van 20x20 cm tot een maximaal formaat van 30x45 cm. Voor de omslag is er de keus uit leder, linnen of een fotokaft. De fotokaft kan desgewenst ook op een linnenstructuur geprint worden. Voor de twee grootste formaten (30x30 en 30x45) is bovendien een luxe bewaarbox bij te bestellen. Dit maakt het fotoalbum óók een uitstekend presentatiemiddel van huwelijksreportages en daarmee een waardig (budget)alternatief voor het Profotoboek.

Trouwboeken voor de allermooiste herinneringen

Wanneer exclusiviteit het credo is, kiest je als fotograaf voor een Profotoboek. Net als de fotoalbums, worden fotoboeken geprint op echt fotopapier en ingebonden met het lay-flat systeem. Het principe is dus hetzelfde, maar de afwerking ziet er nóg luxer uit. De fotobladen voelen bijvoorbeeld dikker aan doordat ze zijn verlijmd met museumkarton en het fotopapier dat wordt gebruikt voor deze fotoboeken heeft een hogere zwarting dan de Profotoalbums. Het resultaat is dat de detaillering in de donkere partijen maximaal is.

Het meest in het oog springende verschil is misschien wel de omslag van deze boeken. Het aanbod is divers; van klassiek tot modern. Extra mogelijkheden van het Profotoboek zijn bijvoorbeeld covers bestaande uit een combinatie van foto en leer (bijvoorbeeld met passe-partouts) of een fotokaft achter acryl. Om het helemaal af te maken kunt u bij het trouwboek een luxe lederen koffer bestellen. Het Profotoboek is beschikbaar in drie formaten: 30x30 cm, 35x35 cm en 30x40 cm.

Profotoboek Acryl

Hoge standaard

Voor welke afwerking of productlijn je ook kiest, bij Profotonet is je werk in goede handen. Zowel voor Profotoalbums als Profotoboek geldt dat het lab haar beloftes waarmaakt wat betreft de kwaliteit en professionaliteit. De standaard ligt hoog bij het vaklab en zowel de veeleisende hobbyfotograaf als de vakfotograaf voelt zich hier thuis.

Kijk voor meer informatie over de albums van Profotonet op www.profotonet.nl.

Je kunt bij Profotonet ook terecht voor:

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie