Profotonet fotoalbums

Profotonet: een grote keuze aan mooie fotoalbums

Redactie 851 0
Profotonet is een populair vaklab bij veel serieuze fotografen. Naast fotoafdrukken kun je er echter ook terecht voor fotoalbums.

Een foto is pas af als andere mensen hem gezien hebben, want je maakt de foto’s tenslotte niet alleen voor jezelf. Het fotoalbum is van oudsher een erg geschikte manier om dat voor elkaar te krijgen. Bij Profotonet weten ze dat maar al te goed en hebben ze een uitgebreid assortiment waaruit de veeleisende fotograaf een keuze kan maken. De fotoalbums zijn beschikbaar in allerlei verschillende materialen, kleuren en uitvoeringen. Eén ding hebben ze echter allemaal gemeen: je foto’s worden altijd belicht op écht fotochemisch papier. Dit voor optimale scherpte en geen rasters in je foto zoals je bij andere aanbieders die drukwerk leveren nogal eens ziet. Maar er is meer: ook zijn vlakliggende fotobladen standaard. Belangrijk, want van een vouw middenin een foto wordt geen enkele fotograaf blij. Bij Profotonet heb je daar geen last van, je foto loopt in één moeite door op de andere bladzijde.

Software

Het maken van een fotoalbum bij Profotonet gaat heel eenvoudig via de eigen software. De software is te downloaden via de website, eenvoudige albums kun je zelfs geheel op de site zelf in elkaar zetten. De software die je kunt downloaden is uitgebreid, maar toch eenvoudig te gebruiken. Standaard bevatten de fotoalbums van Profotonet 24 pagina’s, een aantal dat je uit kunt breiden tot 72 als je graag meer foto’s in je fotoalbum wilt hebben staan. De mini formaten (15x15 en 15x20) kun je bestellen vanaf 12 pagina’s.

Papier

Sinds kort heeft Profotonet drie soorten albumpapier. Het Fujicolor HD Lustre Album Papier, met een fijne oppervlaktestructuur en maakt een licht matte indruk door de zijdeglans afwerking. Heb je liever een glossy fotoalbum, dan kun je het beste kiezen voor het Fujicolor HD Glossy Album Papier. Met een hoogglans afwerking waardoor de kleuren en contrasten schitterend worden weergegeven. Dé trend van nu is het Fuji Velvet Album Papier, met een extreem diep matte afwerking voor een FineArt-look en zacht sensueel effect zonder enkele reflectie. Welk papier je voorkeur heeft ligt aan persoonlijke smaak en om welke foto het precies gaat. Ook voor de afwerking van de cover van je album zijn diverse opties: er is keuze uit een linnen, leer, fotocover of een lasertekst of embossing (nieuw!) in het linnen of leer. Formaten variëren van 15x15 cm tot 30x45 cm. Erg prettig is dat Profotonet nergens in het fotoalbum logo’s, barcodes of andere storende elementen achterlaat. Dat zorgt in combinatie met de hoge afdrukkwaliteit en uitgebreide assortiment voor een zeer professioneel ogend resultaat tegen een prijs die dat meer dan waard is.

Nieuw! Embossing & luxe bewaarboxen

Embossing, ook wel pregen genoemd, zorgt voor hoogteverschillen in materiaal. De tekst ligt voelbaar in het materiaal en dit effect kan desgewenst geaccentueerd worden met verschillende kleuren folie: zwart, wit, zilver of goud. Dit zorgt voor een luxe uitstraling en maakt het album af. Ennn... je kunt kiezen uit alle kleuren en materialen, dus er zijn veel mogelijkheden! Naast een standaard koffer of bewaarbox biedt Profotonet vanaf medio juli ook nieuwe luxe bewaarboxen aan, geheel in stijl van het fotoalbum zelf. Bij Profotonet wordt zowel het album als de box zelf handgemaakt, geheel bijpassend en in hetzelfde formaat en materiaal. Perfecte toevoegingen om het assortiment nog uitgebreider en luxer te maken.

Conclusie

De fotoalbums van Profotonet zijn eenvoudig zelf te maken, maar bieden toch enorm veel opties voor de papiersoort en afwerking. Daarnaast beschikken ze altijd over écht fotopapier en liggen de pagina’s mooi vlak. Ook de recente toevoeging van kleinere albums in 15x15 en 15x20 cm zijn interessant als extra of zelfstandig album. Waarom nog naar een andere aanbieder gaan waarbij de kwaliteit minder is, of naar het buitenland voor je trouwalbums als je dit al hebt in Nederland. Mooi prijzen, de hoogste kwaliteit, super snelle levering én persoonlijke service? Profotonet is een echte aanrader als je je foto’s graag terugziet in albumvorm. Vanaf € 17,95.

Premium fotoalbum – het pareltje onder de trouwboeken

Naast de normale fotoalbums van Profotonet kun je ook nog kiezen voor het Premium fotoalbum. Het Premium fotoalbum onderscheidt zich door nog dikkere en luxere fotopagina’s en een andere luxere cover. Deze albums worden met de hand gemaakt en is verkrijgbaar in 30x30 en 30x40 cm. De cover is in meerdere exclusieve leersoorten verkrijgbaar, of denk aan een luxe 3mm acryl cover!

Waarom fotoalbums van Profotonet?

  • Fuji fotopapier voor meest heldere en levendige kleuren
  • Volledig vlakke pagina’s (layflat binding)
  • Geen barcodes, geen logo’s
  • Uitgebreide covermogelijkheden leer, linnen, foto
  • Embossing of lasertekst op de cover voor persoonlijke touch
  • Formaten van 15x15 t/m 30x45 cm
  • Snelle levering van max. 4 werkdagen
  • Handgemaakt in Nederland
  • Persoonlijke en snelle service (telefonisch, e-mail, online)
  • Zeer tevreden klanten (9,6 uit 10 op ekomi)

Meer informatie: www.profotonet.nl
Volg Profotonet ook op: Facebook en Instagram

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie