Heb jij DIGIFOTO Pro 2.2020 al in huis?

Christel de Wolff 1710 0
Het belooft prachtig weer te worden, en wat is er nu lekkerder dan op het balkon of in de tuin zitten met een mooi magazine? Goed nieuws! DIGIFOTO Pro 2.2020 is NU verkrijgbaar in onze webshop én in alle boekhandels in de Benelux. Ren naar de winkel of bestel 'm snel!

Voor 5,95 haal je DIGIFOTO Pro 2.2020 in huis. Ontvang je DIGIFOTO Pro voortaan liever thuis op de deurmat? Neem dan een abonnement. Je kunt deze editie en voorgaande nummers ook los bestellen voor € 8,95 inclusief verzendkosten (binnen Nederland). Je krijgt het magazine dan veilig en snel thuisbezorgd. 

DIGIFOTO Pro 2.2020

Wie had dat kunnen denken… waar we in vorige editie nog schreven uit te kijken naar een fantastisch fotografiejaar met vele evenementen en nieuwe releases, is ons enthousiasme in de afgelopen paar weken omgeslagen in angst en verbazing. De coronacrisis raakt de foto- en videowereld hard.

Grote evenementen als de Photokina en Professional Imaging zijn afgelast. Fotofair gaat door, maar heeft moeten uitwijken naar 26 en 27 september van dit jaar*** Maar ook wereldwijde evenementen waar we
naar uitkeken zijn afgeblazen. Wat te denken van de Olympische Spelen in Tokio, het walhalla voor sportfotografen én een unieke kans voor de Japanse camerafabrikanten om hun vlaggenschepen te presenteren. Ook het festivalseizoen ligt aan banden dus evenementenfotografen zitten werkeloos thuis.

Coronaissance 

Gelukkig is het niet alleen maar negativiteit dat de coronacrisis met zich mee heeft gebracht. Ja, we zijn bang voor onze dierbaren en de zwakkeren in onze samenleving voor wie het virus levensbedreigend is. En ja, het is even schakelen nu de kinderen thuis zitten, inkomsten wegvallen en de toekomst onzeker is. We staan echter minder lang in de file, hebben meer tijd voor elkaar (zij het op afstand) én pakken massaal creatieve hobby’s op. Gaat 2020 de boeken in als Coronaissance?

In deze editie van DIGIFOTO Pro besteden we aandacht aan de fotoserie Leven achter glas. Christine Pandel legt de impact van COVID-19 op de ‘gewone mens’ vast, zonder overdrijvingen en zonder sensatiezucht. Ook gaan we in gesprek met Siese Veenstra, wiens nieuwsfoto’s graag geziene gasten zijn in diverse media. 

Dronefotografie en een kijkje in de modewereld 

Verder in deze editie duiken we in de wereld van de dronefotografie met Martijn Kort en nemen we een kijkje in de modewereld aan de hand van de succesverhalen van Suzan Alberts en Evianne Wiegers. Ook hebben we een
super handige Photoshop tutorial voor je klaar staan waarin je leert hoe je een geavanceerde portretretouche kunt maken.

Inspirerende reisverhalen en conceptuele kunstfotografie

Hoewel we op het moment niet veel verder kunnen reizen dan ons balkon, dakterras of achtertuin, gaan we in gesprek met twee globetrotters over hun wildlife fotografie. Henk Albronda vertelt over zijn mooiste foto’s, geschoten in Zuid-Afrika. En ook het interview met Karen van der Kolk mist niets aan exotische diersoorten. Ook kijken we over de schouder van Jessica Vink mee naar heftige en intieme beelden van echte geboortes én spreken we met Jesse Faber over de kunst van het menszijn. We borduren verder op het onderwerp 'identiteit' wanneer we het woord laten aan fine-art fotograaf Inge Trienekens.

Uiteraard hebben we deze editie ook weer een aantal reviews voor je klaar staan, zetten we het laatste nieuws voor je op een rijtje en schenken we aandacht aan diverse lezers in de spotlight rubriek.

Geniet van deze mooie editie en #staysafe

***Op het moment van schrijven gaat Fotofair door, we kunnen echter niet in de toekomst kijken...

DIGIFOTO Pro webshop en abonnement

Voor 5,95 haal je DIGIFOTO Pro 2.2020 in huis. Ontvang je onze magazines voortaan liever thuis op de deurmat? Neem dan een abonnement. Je kunt deze editie en voorgaande nummers ook los bestellen voor € 8,95 inclusief verzendkosten (binnen Nederland).

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel