XCD-line-up uitgebreid

Hasselblad breidt line-up objectieven X1D uit

Jasper van Bladel 817
Hasselblad kondigt twee nieuwe objectieven aan voor de X1D, een 135mm en een 80mm. Maar er is meer X1D-nieuws: de eerder aangekondigde 22mm groothoek wordt na evaluatie een 21mm en de productie van het 120mm macro-objectief en de XH adapter komt op stoom.

Met de komst van de twee nieuwe objectieven krijgt de X1D-gebruiker meer keuze en Hasselblad zegt dat de X1D-fotograaf tegen het eind van volgend jaar een steeds groter palet objectieven heeft om uit te kiezen. Ze delen ook een roadmap waarin al de objectieven die nog komen te zien zijn.

Roadmap

Het 135mm f/2.8-objectief komt beschikbaar met een speciale 1,7x converter zodat je hem als 230mm f/4.8 kunt gebruiken. Na evaluatie heeft de fabrikant overigens bepaald dat het 22mm groothoekobjectief dat gepland staat iets meer groothoek gaat krijgen. Het wordt uiteindelijk een 21mm f/4. Andere objectieven die op stapel staan zijn een 35-75mm f/3.5-4.5 en een 65mm f/2.8. Uiteraard zijn alle objectieven voorzien van een centraalsluiter.   

Al deze objectieven staan in de planning voor de eerste helft van 2018, behalve de 80mm. Dat objectief komt pas in de tweede helft van volgend jaar in de schappen. De prijzen en specificaties van de diverse objectieven worden op een later moment bekendgemaakt.

Hasselblad laat ook weten dat de productie van het 120mm macro-objectief en de XH-adapter op stoom komt.

  

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper